To je to što me zanima!

Vakula: Nedjelja puna sunca, a ponedjeljak će padati snijeg...

U nedjelju se nastavlja ovo iznadprosječno toplo razdoblje, ponegdje čak i rekordno toplo i suho razdoblje u znanoj povijesti mjerenja potkraj veljače i prvog dijela ožujka.
Vidi originalni članak

U nedjelju će na istoku Hrvatske prevladavati sunčano vrijeme uz slab i umjeren te mjestimice jak jugozapadni vjetar. Jutra bi trebala biti hladnija, između 6 i 10 stupnjeva Celzijusa, a poslijepodne od 21 do 24 stupnja. 

Jugozapadnjak puhat će i na sjevernom Jadranu i gorju, s mogućim olujnim udarima u gorju. Umjereno jako jugo biti će i u Dalmaciji, s vjerojatnim olujnim udarima. Prevladavat će sunčano, iako će mjestimice postajati mala vjerojatnost za vrlo malo kiše. 

I na jugu Hrvatske sredinom dana moguća je blaga kiša, iako će biti većinom sunčano. 

Od ponedjeljka u većini Hrvatske hladnije, uz oblačno vrijeme, povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu. Uglavnom u gorju će padati i snijeg.  Sve češći sjeverni i sjeveroistočni vjetar puhati će na sjevernom Jadranu do večeri uz još jaču buru s olujnim udarima. Do srijede će se bura proširiti i na jug Hrvatske, pri čemu će još biti povremenih mjestimičnih oborina, otkriva Zoran Vakula u vremenskoj prognozi HRT-a.

- Jaka i olujna bura diljem obale zadržati će se do srijede, a u drugom dijelu tjedna vjerojatno će biti manje vjetrovito, rekao je za HRT Krunoslav Mikec

Početkom tjedna moguć je i mjestimičan jutarnji mraz. Druga polovica tjedna vjerojatno će biti stabilnija, sunčanija i ponovno toplija. 

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Maestro43 17.03.2019.

    A sta bi trebalo pa druga polovica treceg mjeseca je

  • Budni 17.03.2019.

    Opet čita prognozu od prošle godine!

  • DraganTerk 17.03.2019.

    evo mene štreca malo u koljenu,to je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare