To je to što me zanima!

Vakula poručuje: U kolovozu i rujnu dolazi novi toplinski val

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, prva polovica ove godine bila je toplija od prosjeka klimatološkog razdoblja od 1961. do 1990. godine
Vidi originalni članak

Hrvatsku očekuju prosječne srednje temperature zraka tijekom srpnja, što znači da žege nema do daljnjega. Poznati meteorolog Zoran Vakula je za Slobodnu Dalmaciju rekao kako bi nešto toplije moglo biti u kolovozu i rujnu.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, prva polovica ove godine bila je toplija od prosjeka klimatološkog razdoblja od 1961. do 1990. godine. Ova je godina bila kišovitija za razliku od lanjske snježne. 

- Bilo je više oborina, ne samo od prošle godine, nego i od prosjeka, i to za čak 35 do 75 posto. U Gospiću, Kninu i Zadru ukupna mjesečna količina oborina svih ovogodišnjih mjeseci bila je barem malo veća nego što je uobičajeno - rekao je Vakula. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • kakonzum 04.07.2013.

    Tko preživi ovu prognozu pričati će budućim generacijama.

  • minga_1 04.07.2013.

    Vakula...ak nemas kaj pametno za rec...onda bolje suti. Koji toplotni val?? Pa normalno je da je kolovoz vruc ... kaj dramatiziras i uvelicavas ono sto je prirodno???

  • ANGELS_1 04.07.2013.

    tsunami

Komentiraj...
Vidi sve komentare