To je to što me zanima!

Vakula: 'Uživajte i podajte se blagodatima jesenskog ljeta...'

Stoga će jutra još i biti za jaknu i cipele, a poslijepodne će mnogima biti dovoljni kratki rukavi i sandale, osobito na Jadranu, gdje će još jamačno biti i onih koji neće uživati samo uz more, nego i u njemu, piše Vakula
Vidi originalni članak

Za razliku od prošlih dana, tijekom kojih je ponegdje već nadmašena prosječna količina oborine za cijeli listopad, od danas je počelo “bablje ljeto”, razdoblje većinom suhog i pretežno sunčanog, gdjegod i vedrog vremena, te iznadprosječno toplog, koje će dodatno povećati ionako neuobičajeno izraženu toplinu prošlih mjeseci, piše Zoran Vakula za HRT.

Stoga će i ova godina, u usporedbi sa svima znanima od sredine 19. stoljeća, nastaviti niz iznimnih u posljednja dva, pa i tri desetljeća. Štoviše, ne treba začuditi ni ako na kraju bude rekordno topla. A uz takvu toplinu, moramo biti spremni i na nove vremenske ekstreme i štetu koju mogu izazvati.

TJEDAN SUNCA I TOPLINE Vratilo se ljeto: Bit će iznad 20 stupnjeva, more je i dalje toplo

Iznadprosječno toplo za ovo doba godine te većinom sunčano bit će i u nastavku tjedna, a i u većem dijelu sljedećega, osobito tijekom poslijepodneva, a jutra će u kopnenom području biti malo svježija nego prošlih dana, uz čestu maglu, koja se ponegdje može i dulje zadržati.  

- Stoga će jutra još i biti za jaknu i cipele, a poslijepodne će mnogima biti dovoljni kratki rukavi i sandale, osobito na Jadranu, gdje će još jamačno biti i onih koji neće uživati samo uz more, nego i u njemu - piše Vakula. 

Temperatura mora niža od 20 °C bit će samo ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će i bura povremeno biti umjerena, podno Velebita i jaka. 

- Uživajte i blagodatima "jesenskog ljeta" se podajte - poručuje Vakula.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mily 11.10.2018.

    ma što me briga za prognozu, uživam dan za danom:) Kad se ujutro probudim i budem vidjela da je hladno i kišno, prilagoditi ću se baš takvom danu, i sve ok:))

  • 11.10.2018.

    Vakula nikako da nam otkrije zašto se ovoliko faljiva prognoza u 21 stoljeću .

  • realista 7 11.10.2018.

    kad on pogodi prognozu i ja cu na eurojackpot-u

Komentiraj...
Vidi sve komentare