To je to što me zanima!

Valentin (17) je kod kuće dočekao Božić i preminuo

Valentinu su napravili sobu, a liječnici osigurali aparaturu za disanje. Kući je došao na Badnjak. Majka kaže da se rodio i umro u nedjelju u 8 sati
Vidi originalni članak

Plućna infekcija bila je previše za njegovo već iscrpljeno tijelo. Valentin Kuzmić (17) iz Gornjeg Hruševca kraj Zagreba u bolnici je ponovno završio 6. siječnja. Bolovao je od zloćudnog tumora moždanog debla koji su mu dijagnosticirali lani u travnju. U osam mjeseci Valentin je od živahnog školarca završio ležeći nepokretan u krevetu. Bolest se širila brzo, a velika želja bila mu je izaći iz bolnice i Božić provesti sa svojom obitelji. 24sata i cijela javnost angažirali su se kako bi mu pomogli. Neznanci su obitelji uplaćivali novac, prijatelji i rodbina mu u rekordnom roku napravili sobu, a liječnici se požurili osigurati aparaturu za disanje i praćenje srca. Kući je došao na Badnjak. Plakao je od sreće. Roditelji su ga tada, prvi put nakon sedam mjeseci provedenih u bolnici, vidjeli da se smije.
- Njegov osmijeh je dar s neba! Od srca hvala svima koji su pomogli da mu ispunimo želju - rekao je otac Franjo (42).
Braća Luka (11) i Fran (6) te sestra Valentina (15) s bolesnim bratom provodili su svaki slobodan trenutak - puštali su mu omiljenu glazbu, masirali ga, igrali se s njim... Brižni roditelji noću su dežurali uz njegov krevet. Do posljednjeg trena vjerovali su da će se Valentin oporaviti te ponovno veselo sjesti s njima za obiteljski stol, razgovarati i bezbrižno se smijati.
Moj sin je umro, kaže kratko shrvana majka Sanja (37). Rodio se u nedjelju u 8 sati, dodala je, tada je i umro.

POKOPAT ĆE GA U SRIJEDU U KRAVARSKOM
Brižnoj majci Sanji prevelika tuga brzo je zamijenila sreću koju je, kao i cijela obitelj, osjećala kad je na Badnjak Valentin napokon došao kući. Pokopat će ga srijedu u 15 sati na groblju u Kravarskom.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Željko444 19.01.2010.

    Draga Sanja i Franjo, znam koliko ste truda i muke uložili da bi stekli ovo što sad imate, znam koliko ste vremena, volje i snage uložili u Valentinov život, koliko ste vremena proveli uz njega u borbi sa ovako velikom bolesti, znajte da niste bili sami. uz Vas su bila vaša djeca, vaši roditelji, vaša rodbina , vaši prijatelji i zato neka ova tuga ne bude tuga jer Dragi Valentin ide u božje ruke od kud će gledati sve koji su mu pomogli, bodrili.Bol je prevelika da bi se pretvorila u veliku tugu.Sutra ćemo svi biti tužni ali će Valentin ostati u našim srcima zauvijek. Iskrena sućut od mene i moje obitelji....Bratić....

  • -mrvica- 19.01.2010.

    neka te nadjeli čuvaju i paze......dušo draga.....

  • liv 19.01.2010.

    Iskrena sućut obitelji i molimo Boga da nađu svoj duševni mir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare