To je to što me zanima!

Van Rompuy: Najteži su zadnji kilometri maratona

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Josipović i Van Rompuy su pričali o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji te odnosima u regiji, koji su, kako je istaknuo Josipović, hrvatski prioritet
Vidi originalni članak

Predsjednik Europskog vijeća, Herman Van Rompuy, sastao se u utorak sa predsjednikom Ivom Josipovićem. Razgovarali su o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji te odnosima u regiji, koji su, kako je istaknuo Josipović, hrvatski prioritet. Rekao je kako je nacionalni interes što prije ući u EU, te pomoći našim susjedima da učine isto, zbog naše sigurnosti te gospodarskog razvoja, piše HRT.
- Hrvatska je u posljednjoj fazi dugog procesa, a posljednjih nekoliko kilometara svakog maratona je najteže - naglasio je Van Rompuy. Predsjednik Europskog Vijeća također je razgovarao sa premijerkom Kosor, te je rekao kako se nada da će hrvatski uspjeh na putu prema EU biti znak regiji kako je pristupanje moguće.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ribić 06.07.2010.

    Gsp. Predsjedniće, nemogu zamisliti da ste i Vi uvjereni da će ulaskom u EU poteči med i mlijeko, ja naprosto mislim da je tajšto brži ulazak potreban politici i političarima za njihov bijeg, jer ipak niste vi svi bedasti da ne svačate do kud ste doveli ovu državu i narod.

  • Ray Barone 06.07.2010.

    Bože izbavi nas od sveg zla, i ne dovedi nas u napast...

Komentiraj...
Vidi sve komentare