To je to što me zanima!

Vandali bojom oštetili jedini spomenik HOS-u u Hrvatskoj

Spomenik podignut u čast poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" vandali su uništili u noći na četvrtak. Spomenik je otkriven 9. svibnja
Vidi originalni članak

U noći sa srijede na četvrtak policiji zasad nepoznati počinitelj oštetio je spomenik podignut u čast poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" gađavši ga crvenom bojom

Dojavu o vandalizmu nad spomenikom, koji je 9. svibnja otkriven na platou u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu, policija je dobila oko 7.30 sati.

To je jedini spomenik HOS-u u Hrvatskoj, a njegovo podizanje odobreno je u mandatu bivšeg gradonačelnika Željka Keruma. Prije otkrivanja spomenika vodile su se velike polemike zbog naziva "Rafael vitez Boban" s obzirom da je riječ o ustaškom pukovniku i generalu. Od takvih prozivki gradonačelnik Ivo Baldasar branio se vadeći spomenik iz konteksta ustaštva jer je riječ o hrvatskoj vojsci u Domovinskom ratu.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • babomajstor 25.09.2014.

    https://www.youtube.com/watch?v=VIQX0uRpHac

  • digelante 20.09.2014.

    HOS ovci su bili svi kriminalci

  • Robilator 20.09.2014.

    Nevjerojatno kako razmišlja hrvatska scena....toliko minusa na HOS-ovu tematiku.... možda bi HOS-ovci bolje prolazili da se spominju negdje po Vojvodini i Banatu nego u samom srcu Lijepe naše....Sramota me što sam Hrvat kad vidim kako mi razmišljamo, kako trenutno živimo i tko nas vodi i tko nam zapovijeda kako trebamo i sa kime trebamo....!!! Znam da će bit puno minusa jer vidim iz priloženih komentara ali svejedno ću se ovdje nadovezat jer stvarno tako i razmišljam... branitelj sam i uvijek sam bio za slobodnu Hrvatsku i da u njoj žive Hrvati ali i svi oni koji žele samo dobro Hrvatskoj- bez obzira koje vjeroispovjesti bili. Ne razumijem ljude kojima uvijek drugi smetaju a sami su došli kao potpuni stranci i nameću svoju ideologiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare