To je to što me zanima!

Vanđelić o velikoj pljački INA-e: Ta priča nije gotova, zataškava se, a vodi do samog vrha države

Dodao je da je netko cijelo vrijeme vodio brigu da se očisti koridor za ono što je Škugor radio, a isto se radilo i u PIS-u koji je bio protični koridor za cijelu ovu operaciju
Vidi originalni članak

Priča s INA-om nije završena, ona se zataškava i gura pod tepih. Radi se o ogromnom novcu i priča vodi do samog vrha države, rekao je za N1 Damir Vanđelić, bivši član Nadzornog odbora u Ini govoreći o slučaju Barbare Dorić, direktorice investicija i specijalnih projekata u Fortenova grupi, koja je na tu poziciju stigla nakon što je smijenjena s mjesta članice Uprave INA-e nakon otkrića pljačke teške milijardu kuna. 

IDE U BITKU ZA VLAST Vanđelićevih sedam ‘ministara’ u sjeni temelj su nove stranke: 'Cilj je standard kao Slovenija'

Dodao je da je netko cijelo vrijeme vodio brigu da se očisti koridor za ono što je Škugor radio, a isto se radilo i u PIS-u koji je bio protični koridor za cijelu ovu operaciju. 

- Ali, ovdje se radi o javnim osobama jer su, kao i ja, obnašali dužnosti… Moja najveća zamjerka ovoj Vladi i premijeru je da se cijelo vrijeme gradi interesna lojalistička mreža koja radi neke poslove, a kad ih odradi onda se i nagradi. Tako je bilo i u ovom slučaju. To nema veze s interesima Republike Hrvatske - kazao je.

- Nije se ništa dogodilo i frapira da naše institucije ne funkcioniraju - istaknuo je te naveo primjer HANFA-e kada je u pitanju nefukncioniranje institucija.

NESUĐENI PREMIJER i GRADONAČELNIK Velika provalija u koju bi mogao Vanđelić upasti. I brzo propasti

- Vlada je objavila da pregovara s MOL-om o otkupu dionica, HANFA nije reagirala. Trebala je zaustaviti trgovanje, javno se govorilo da postoji ponuda, Uprava kaže da ponude nema. HANFA nije napravila ni izvanredni nadzor što je znala činiti ranije, kad je premijer rekao da je problem korporativno upravljanje u INA-i. Institucije i građani su u strahu, nagrađuju se lojalni. Takav je slučaj i bivšeg minisitra Ćorića, koji je protivno zakonu potpisivao dokumente i davao naputke suprotne zakonima. On je nagrađen. To nijedna vlada u svijetu ne radi, naša radi - dodao je te istaknuo kako sve vodi prema arbitraži.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • znašme 23.03.2023.

    Ae Vanđeliću.Po vokaciji si isti Plenky. 5 g. u nadzornom odboru u doba protoka love i " nije znao ništa" . A također isto tak Plenky ništa nezna ,ne čuje.Zaþo Vanđo ne trkeljaj o državi koja ti je dala sve.

  • buchajdukbuc@gmail.com 23.03.2023.

    Pa zar ti nisi tad bio u nadzornom odboru kao hr član

  • zelena mamba 23.03.2023.

    Vanđeliću , sad si progovorio . Du si bio ranije ? I ti si čekal nagradu ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare