To je to što me zanima!

Vapaj mještana Brdovca: Ostavili su nas na cjedilu

Da nije bilo susjedske sloge, mještani Javorja i Zdenaca ostali bi bez svega. Država im nije dala dosta vreća za pijesak, neki su morali na posao
Vidi originalni članak

Da su nam na vrijeme pomogli i bolje se organizirali, više toga bismo spasili, ogorčeni su ljudi iz poplavljenog Javorja i Zdenaca pokraj Zaprešića. Dan nakon što je prošao vodeni val te im potopio podrume i prizemlja kuća, sanirali su štetu. Kantama su izbacivali vodu iz kuća i spašavali stvari.
- Da su nam barem pumpe poslali, brže bismo izbacili vodu i šteta bi bila manja - kažu mještani. Za to krive Alena Preleca (SDP), načelnika Općine Brdovec. On za sve krivi državu. Kaže kako već godinama traže da nadležni sagrade nasip od Ključa do Zaprešića.
- Dobili smo i premalo vreća. Znamo da ni te vreće ne vrijede puno, ali malo bi pomogle. Nedostaje brana - složni su mještani. Čekali su vojsku i policiju kako bi im pomogli utovariti pijesak u vreće. No oni su došli - bez lopata i volje za radom.
- Bitno da je premijerka mojem sinu (4) prigovorila da nema dobre čizme za vodu. Mogla mu je onda donijeti prave, a to joj je i on rekao: ’Kupi mi druge’ - požalila nam se majka iz Javorja. Voda se popodne povlačila. No, izvire nova opasnost - podzemne vode.

'S KATA SMO SLUŠALI KAKO VODA DOLAZI'

Anto Marić (42) spas za suprugu Katicu (34) i petero djece, Mariju (2), Antoniju (4), Magdalenu (9), Kristijana (11) i Stanu (12), našao je na katu kuće. U prizemlje je ušla voda te uništila dio laminata i namještaja. Dio su uspjeli spasiti. Anto radi u Ini, a supruga je nezaposlena.
'OSTALE SU MI SAMO SUZE'
Dom obitelji Višnje Holende (31) iz Zdenaca najviše je stradao. Sve je potopljeno i uništeno. Voda im je došla do prozora. Do svoje kuće može samo čamcem.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Zeljk0 20.09.2010.

    JACA :; političko skupljanje bodova na poplavljenim područjima, bez brige u njenoj rezidenciji se ne diže parket od silne količine vode i vlage...niti zidovi joj nisu pljesnjivi...... BRAVO MALI!

  • chelsea_fan 20.09.2010.

    hahha kak ju je mali sje** .. bravo mali kralju

  • tužni šokac 20.09.2010.

    da gospodo žalosno ali istinito pamtite pa vratite..a zašto za potopljenu slavoniju nema dobrotvornih koncerata kad nesposobna vlada nemože osigurati pomoć....e jaco nastavi se i dalje smijati

Komentiraj...
Vidi sve komentare