To je to što me zanima!

Varaždinska biskupija spremna za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

U dogovoru s Varaždinskom biskupijom i Caritasom Varaždinske biskupije župni dvor u Druškovcu opremljen je za prihvat 15 osoba iz ratom pogođene Ukrajine, potvrdio je za Hinu župnik Krunoslav Milovec
Vidi originalni članak

U župnom dvoru u Druškovcu maruševačka Župa svetog Jurja u Varaždinskoj biskupiji pripremila je smještaj za 15 izbjeglica iz Ukrajine, a Caritasova kuhinja iz Varaždina pripremat će im tople obroke.

Prema posljednjim informacija, autobus s izbjeglicama iz Ukrajine u Varaždinsku bi županiju trebao stići noćas ili sutra ujutro. Dio njih bit će smješten u Druškovcu, a dio u još nekoliko župa Varaždinske biskupije.

REPORTAŽA S GRANICE Klaun David dočekuje djecu na ukrajinsko-slovačkoj granici: 'Pokušava im izvući osmijeh'

U dogovoru s Varaždinskom biskupijom i Caritasom Varaždinske biskupije župni dvor u Druškovcu opremljen je za prihvat 15 osoba iz ratom pogođene Ukrajine, potvrdio je za Hinu župnik Krunoslav Milovec.

Župnik Milovec rekao je da su odlučili župnu kuću, koju su koristili za vjeronauk, staviti na raspolaganje prognanicima iz Ukrajine, što je prihvatio varaždinski biskup Bože Radoš, predsjednik Hrvatskog Caritasa.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

„Našem biskupu rekao sam da imamo župnu kuću koju bismo mogli stavit na raspolaganje. Biskup je to odmah prihvatio. Kontaktirao sam i Općinu Maruševec koja je nabavila plinski štednjak, perilicu rublja i posuđe, a prvih tjedan dana organizirat će prijevoz iz Caritasove kuhinje do Druškovca“, rekao je Milovec.

Caritasova kuhinja iz Varaždina pripremat će dnevno tople obroke, a iz skladišta Caritasa Varaždinske biskupije stigla je i prva hrana koja čeka na dolazak prognanika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare