To je to što me zanima!

Varaždinski 'Budimo grad': Sporazum sa reformistima i SDP-om više nije važeći

Varaždinska platforma inzistirala je na javnim i transparentnim natječajima. Odbijanje dogovora nama je dovoljan razlog da izađemo iz tog odnosa, rekla je Dubravka Novak
Vidi originalni članak

Varaždinska platforma „Budimo grad“ smatra da sporazum koji su imali u Gradskom vijeću sa SDP-om i Reformistima više nije važeći jer je upitna transparentnost natječaja za čelnike gradskih poduzeća, rekla je u utorak na konferenciji za novinare nositeljica liste Dubravka Novak.

Četvero vijećnika platforme „Budimo grad“ imalo je sporazum o programskoj suradnji s petero vijećnika SDP-a, iz čijih je redova gradonačelnik Neven Bosilj, te s dvije vijećnice s liste Narodne stranke – Reformista. Tako su činili većinu u varaždinskome Gradskom vijeću koje ima 21 vijećnika.

Pet mjeseci nakon izbora došlo je do razilaženja vezanog uz transparentnost natječaja za zapošljavanje u gradskim tvrtkama.

Gradonačelnik Neven Bosilj nedavno je izjavio kako smatra da neki čelnici u pojedinim gradskim tvrtkama moraju biti kompatibilni s gradskom upravom i gradonačelnikom.

'MIJENJAMO GRAD NABOLJE' Neven Bosilj o prvih 100 dana vlasti: 'Varaždin će biti primjer svim gradovima u Hrvatskoj'

„Budimo grad“ inzistira na, kako je rekla nositeljica njihove liste i vijećnica Dubravka Novak, „javnim, jasnim i transparentnim natječajima“.

„Odbijanje transparentnosti natječaja, koji su bili dio sporazuma, nama je dovoljan razlog da izađemo iz tog odnosa i samim time on za nas više nije važeći. Za nas je transparentnost ultimativna“, izjavila je Novak.

Dodala je da je do sada ostvaren ili je u tijeku ostvarivanje dobrog dijela sporazuma, poput promjene režima parkiranja u gradu, potpune transparentnosti poslovanja i trošenja gradskog novca ili smanjenja naknada i broja članova nadzornih odbora i upravnih vijeća.

VRIJEDE MILIJUN KUNA Hitna medicina u Varaždinu dobila tri nova sanitetska vozila

„Da se osigura stvarna transparentnost kod zapošljavanja u gradskoj upravi i tvrtkama – tu je zapelo“, rekla je Novak.

Gradska vijećnica platforme „Budimo grad“ najavila je da će i dalje podupirati sve odluke koje će biti na dobrobit građana Varaždina.

„Želimo se i dalje baviti konkretnim problemima, i dalje predlagati konkretna rješenja, raditi na podizanju standarda i kvalitete života građana“, rekla je Novak.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare