To je to što me zanima!

Varaždinski sud odlučio: Ipak izručenje Mustača Njemačkoj!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Odvjetnica Zdravka Mustača najavila je da će se žaliti na odluku. Već su uputili Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o pravosudnoj suradnji EU
Vidi originalni članak

Varaždinski Županijski sud odlučio je da se Zdravka Mustača ipak izruči Njemačkoj . Sjednica tročlanog Sudskog vijeća započela je u 9 sati, a završila u 11 sati. Na sjednici je bio i sam Mustač, u pratnji svoje odvjetnice Lidije Horvat.

Odluka je objavljena u podne, nakon čega je Horvat potvrdila je sud donio odluku o izručenju . Kazala je da će se žaliti na prvostupanjsku odluku , a to imaju pravo učiniti u roku od tri dana od pismenog dospijeća odluke.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodala je i da su već u ponedjeljak, 24. ožujka, Ustavnom sudu uputili zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU-a, te da su na istom sudu zatražili obustavljanje izručenja.

Bivšeg šefa jugoslavenske tajne službe sumnjiče za pomaganje i poticanje na ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića kod Münchena 1983. godine.

Podsjetimo, velikogorički sud je u siječnju zbog zastare odbio Mustača izručiti Njemačkoj . Na tu odluku žalila se udovica ubijenog Đurekovića , a Vrhovni sud tu je žalbu prihvatio i ukinuo rješenje velikogoričkog suda.

Vrhovni sud je vratio predmet na odlučivanje Županijskom sudu u Velikoj Gorici pred izmijenjenim sudskim vijećem, na što je taj sud zatražio da se, zbog nedostatka sudaca, odluka donese na drugom sudu .

Idi na 24sata

Komentari 191

  • Delminium_1 27.03.2014.

    uz mustača kao prtljagu poslati antu jsoipovića

  • SWEET CHILD 27.03.2014.

    Jedan UDBA-š manje, Hrvatska bolje mjesto za život za jedan sitan napredak...!

  • Iveki13 27.03.2014.

    Svi koji su sudjelovali i radili bilo kakve zločine moraju odgovarati,kod nas je bio taj problem što su se komunistička zlodjela štitila i pravdala antifašizmom,a ubijeni su mnogi nedužni ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare