To je to što me zanima!

Varga će tražiti kažnjavanje onih liječnika koji rade manje

Novi resorsni ministar sastat će se danas u 15 sati sa sindikatima. Tražit će bonus malus: nagrađivanje radnika koji rade više od normativa i kažnjavanje onih drugih
Vidi originalni članak

Novi ministar zdravlja Siniša Varga danas počinje pregovarati sa sindikatima o Kolektivnom ugovoru za zdravstvo.

Na sastanak u 15 sati pozvani su Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, te strukovni sindikati liječnika i medicinskih sestara. 

Varga će predložiti uvođenje bonus malusa, odnosno nagrađivanja radnika koji rade više od normativa i kažnjavanja onih drugih.

Varga je već rekao kako je neodrživo sadašnje stanje i 'kolektivni ugovor koji već dugi niz godina definira uravnilovku u osobnim dohocima'.

- I onda ‘znam, hoću, mogu’ ima isti dohodak kao ‘ne znam, neću, ne da mi se’ - rekao je Varga.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek, bez čije se suglasnosti ne može mijenjati Kolektivni ugovor, kaže da neće na pristati na te izmjene.

- Ovo je valjda pravna država, ja sam s Vladom prije šest mjeseci potpisala novi KU, koji vrijedi četiri godine. Ako se promijenio ministar, nije se promijenila cijela Vlada - objasnila je.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • hirurg 23.06.2014.

    a kako ce se med sestre koje rade po odjelima nagradivati sa 10%?kako? ne razumijem

  • fast949 23.06.2014.

    Gos- Varga vi ste gori od Ostojića normirate zdravstvo u radu, dali su bolnice trake u tvornici da jedanom doktoru medicine danas treba proći kroz ambulantu stotine bolesnih građana Hrvatske ,da bi vi sami sebi tapšali za uspijeh .Bilo bih lijepo od vas i da apoteke pretvorite u ambulante .AMEN

  • mazaluna 23.06.2014.

    Eto znala sam da od ovog neće biti koristi.Gluposti koje on predlaže već smo davno vidjeli i ako mu je to jedina taktika za spas zdrastva ,jao nama,A da razmisli o tome da liječnici u bolnicama ne mogu imati istovremeno privatnu praksu (kao on ako sam dobro čula)?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare