To je to što me zanima!

Varga je platio detektive da špijuniraju radnike HZZO-a?

Ministar zdravlja prošle je godine angažirao privatne detektive PIA- e da provjere kako informacije sa sastanaka u HZZO-u dolaze do osoba koje nisu bile na njima
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Siniša Varga prošle je godine angažirao privatne detektive Privatne izvještajne agencije (PIA) da provjere kako informacije sa sastanaka u HZZO-u dolaze do osoba koje nisu bile na njima, iako bi informacije o poslovanju i sastancima HZZO-a po Zakonu trebale biti dostupne cijeloj javnosti, javlja Slobodna Dalmacija.

Budući da se takve informacije prenose u izravnom razgovoru, e-poštom, telefonom, razglednicama, telegramima, a negdje i golubovima pismonošama, neshvatljivo je što su detektivi mogli raditi osim pratiti kretanje ili korespondenciju zaposlenika HZZO-a.

Informaciju su Slobodnoj Dalmaciji potvrdili iz HZZO-a. S obzirom na to da se, kaže Nenad Korkut iz PR službe, sumnjalo u neovlašteno distribuiranje informacija o natječajnoj dokumentaciji za javnu nabavu, neovlašteno distribuiranje podataka koji se tiču pregovora s nositeljima odobrenja za stavljanje lijekova i pomagala na listu HZZO-a, kao i podaci o dopunskom osiguranju, podaci o potrošnji lijekova i pomagalima po dijagnozi, proizvođaču, dobavljaču, demografiji, PIA je “izvršila provjeru sigurnosti komuniciranja, tj. specijalističku pretragu prostora s ciljem pronalaska prislušnih uređaja”.

Kako su rekli u HZZO-u, provjerom su obuhvaćena četiri ureda: ured ravnatelja te uredi za održavanje sastanaka.

HZZO je angažirao PIA-u u listopadu prošle godine na temelju ugovora o pružanju usluga izrade prijedloga i implementacije mjera za povećanje stupnja sigurnosti, za 10 tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • ParlevuFranse 12.10.2014.

    varga je govnar i lopov!

  • jozabroz 12.10.2014.

    pa to je ok ako gledate detektive ko "konzalting firme" naime za njihovo placanje nikad niko nije odgovarao iako nije bilo nikakve koristi od tih "konzaltinga" a lova,ne mala lova je otisla,,pa zasto onda nebi i ovaj koristio to pravo? il vam on smeta u vladi?

  • Timmy2 12.10.2014.

    Na što on troši novac? Kako dolaze informacije do onih koji nisu bili prisutni,tračanjem:- )

Komentiraj...
Vidi sve komentare