To je to što me zanima!

Varga: U kampu u Slavonskom Brodu bit će i dnevna bolnica

Govoreći o troškovima zdravstvenog zbrinjavanja izbjeglica ministar je rekao da oni u Hrvatskoj iznose oko dva milijuna kuna i oni su u "uobičajenim gabaritima"
Vidi originalni članak

Zimski tranzitni kamp u INI-nom skladištu na Bjelišu, u predgrađu Slavonskom Brodu kao na traci obilaze ministri hrvatske Vlade. Nakon Rajka Ostojića, ministra unutarnjih poslova u utorak je kamp obišao i Siniša Varga, ministar zdravlja

- Ovdje se prvenstveno radi o značajno boljim uvjetima za naše medicinske ekipe. U kampu imamo mogućnost i stacionarnog smještaja, toplu i hladnu vodu. Dogovorili smo sa slavonskobrodskim Domom zdravlja šest do osam medicinskih ekipa sastavljenih od liječnika i medicinskih sestara koji će ovdje biti stalno u smjenama. Medicinski timovi koji će biti angažirani u izbjegličkom kampu u Slavonskom Brodu bit će dodatno angažirani kroz ugovore na određeno vrijeme - rekao je ministar Varga. 

Varga istaknuo i veliku i značajnu zadaću koju su medicinski timovi odradili u Tovarniku i Opatovcu. Kako ne službeno doznajemo u zimskom prihvatnom kampu biti će i dnevna bolnica u kojoj će se moći zbrinuti oni kojima je zdravlje teško narušeno, a to su najčešće djeca i starije osobe. Govoreći o troškovima zdravstvenog zbrinjavanja izbjeglica kazao je kako oni u Hrvatskoj iznose oko dva milijuna kuna. 

- Riječ je troškovima za lijekove, medicinske proizvode, ljudstvo i druge stvari koje su dodatno potrebne. Ovi troškovi nisu značajno opterećenje za zdravstvo, oni su u našim uobičajenim gabaritima – rekao je ministar Varga.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • VMV 28.10.2015.

    Bacaju se naši novci za vesničinu promidžbu u UN

  • Kor - Jan - Dar 28.10.2015.

    "Veleuvaženi" ministar zdravstva u Hrvata kaže da su troškovi zdravstvenog zbrinjavanja imigranata zasad dva milijuna kuna i oni su u "uobičajenim gabaritima". Iako večina vas zna da su oni i veči od spomenutih 2000000 kn, puno veći,,zadržimo se na toj cifri kao relevantnoj. Činjenica je da tih 2000000 kuna ima. Jel se sječate nedavnih nesnosnih vručina, kad su pacijenti čak i po metropolskim bolnicama, a morete onda misliti kako je bilo u bolnicama van Zagreba, jer klima uređaji zbog dotrajalosti ili koje čega nisu radili. Nije čak bilo ni dovoljno ventilatora. Razlog??? Ministartvo zdravstva i sve njegove agencije i podagencije nisu imali i NEMAJU NOVCA ni za sanaciju postoječih klima,, čak ni za ventilatore,,, a gdje su isti bili ispravni trebalo je štedjeti na troškovima struje,, jer gorenavedeni, javne bolnice i HZZO NEMAJU NOVCA za takav trošak.,,, Svi se iz medija sječate i padanja stropova po bolnicama, pa prokišnjavanja krovova. A tek isti slučajevi koji nisu dospjeli u medije?? I opet razlog isti. NEMA NOVCA za redovito održavanje i sanaciju bolnica. NEMA NOVCA ni za lijećenje po nekim podacima stotinjak djece oboljelih od teških bolesti kojima je potrebno liječenje vani. Moglo bi se tako o stanu u bolnicama i ostalim hrvatskim javno-zdravstvenim ustanovama do sutra pisati. I svemu razlog isti. NEMA NOVCA,,, koji se eto, kad treba stvori, sam od sebe valjda. I pravo je tako! Kad se hrvatski pacijenti i bolesnici nisu rodili pod sretnom zvijezdom,,, ako ne u familijama političara ili tajkuna,, a ono bar na bliskom i srednjem istoku ili sjevernoj Africi!

  • ujo66 28.10.2015.

    Ova je vlada totalno izgubila busolu. Zamislite kada bi ostala još jedan mandat na vlasti hahahahahaha jao si ga hrvatima

Komentiraj...
Vidi sve komentare