To je to što me zanima!

'Vašoj kćeri je pozlilo u zračnoj luci, pošaljite joj 50.000 kuna'

To je klasični oblik prijevare koju policija naziva "fishing", a postoje različite priče koje prodaju građanima. Bolest člana obitelji u inozemstvu je jedna od njih, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije
Vidi originalni članak

Telefon je zazvonio u ranim jutarnjim satima prošlog tjedna. Javila se Zadranka (61). S druge strane slušalice ženski glas je kazao da zovu iz hrvatskog veleposlanstva u Londonu te da kći 61-godišnjakinje ima zdravstvenih problema u zračnoj luci tog grada. Treba joj novac, hitno. Da plati troškove medicinske skrbi, takse, izradu novih dokumenata.

Zadranka je vjerojatno protrnula od brige za kći koja joj doista živi u Londonu. Uplatila je oko 50 tisuća kuna. Policija sad traži prevaranticu kojoj je novac sjeo na račun. 

- To je klasični oblik prijevare koju policija naziva "fishing", a postoje različite priče koje prodaju građanima. Bolest člana obitelji u inozemstvu je jedna od njih, a prevaranti prije poziva saznaju tko ima članove obitelji koji ne žive u zemlji. Ne nasjedajte na takve prijevare. Naša konzularna predstavništva ne komuniciraju na taj načina. Ne zovu telefonski i pogotovo ne traže uplatu novca. Da se doista tako nešto dogodi, na vrata bi došli policijski djelatnici u odori, sa značkama i konkretnom situacijom - kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • SamoJako555 21.05.2018.

    Meni nije jasno, recimo ja uplatim na nečiji račun lovu i da se onda ne može nać ko je vlasnik tog računa da ga strpaju u buksu ??? Ja kad idem otvarat račun u banci moram donijeti sve moguće papire i onda još kažu da sam neuredan i da ne mogu otvoriti račun jer sam prije bio u minusu. Znači sve se zna od kad si se rodio a tu se ne može nać čiji je račun dobio 50k kuna ... pa daj me nemoj me

  • bluesbob 21.05.2018.

    Kak glup moraš biti da popušiš ovakve fore? Eto tak....

  • trlibrli 21.05.2018.

    Gospodji nije palo na um nazvat kcer?

Komentiraj...
Vidi sve komentare