To je to što me zanima!

Vatikan odbio primiti diplomata zbog opisa gay seksa?

Vatikan je navodno odbio K. Maričkova., novog diplomatskog predstavnika Bugarske pri Svetoj Stolici, jer je napisao roman u kojem opisuje homoseksualne odnose
Vidi originalni članak

Vatikan je odbio novog diplomatskog predstavnika Bugarske pri Svetoj Stolici jer je napisao roman u kojem opisuje homoseksualne odnose, piše Telegraph

Sofija je predložila da novi predstavnik pri Svetoj Stolici bude Kiril Maričkov Jr. (39) koji je po struci odvjetnik. Maričkov govori pet jezika, među kojima i talijanski te je oženjen talijanskom državljankom. Sin je bugarskog rock glazbenika i unuk diplomata koji se također zove Kiril Maričkov i koji je prije bio bugarski diplomatski predstavnik pri Svetoj Stolici.

Bugarski mediji pišu kako je Maričkov idealan kandidat no Apostolski nuncij u Bugarskoj i Makedoniji poslao je pismo svojim nadređenima u kojem je napisao da je  Maričkov prije sedam godina objavio roman Cesta bjegunca u kojem opisuje homoseksualni odnos. 

Bugarska zasad odbija predložiti novog kandidata što je rezultiralo napetostima između te zemlje i Vatikana. 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • MarkoJuričan 10.08.2012.

    Homoseksualnost je sramota ovog svijeta te je nepotrebna u društvu. Podržavam papu

  • arwin 10.08.2012.

    Kako se diskusija proširila na cjelokupnu povijest, moram dodati da je naša (Europska) kultura judeo kršćanska nadograđena rimskim pravom te je kao takva dominantno oblikovala naša razmišljanja i stavove, htjeli mi to ili ne i sviđalo se to nama ili ne. Čak i neslaganje s Crkvom idejno je poteklo iz Crkve (Luter itd), tako da si današnji foteljski "napredni mislioci" ne bi umišljali da im je na pamet palo nešto novo. Crkva se za svoja postupanja u prošlosti može ispričati ali je to zapravo licemjerno podilaženje mainstreamu. U trenutku kad je Crkva radila to što je radila bilo je to potrebno. Rezultat vidimo u općoj svjetskoj dominaciji europske misli i snage. Čak je i jedna Kina usvojila veći dio tih dostignuća. Treba li većeg dokaza da je smjer bio uspješan ? Naravno, koštalo je to usklađivanje stavova mnogih ljudski života i nesreće ali konačni rezultat je impresivan. Riječ kultura ima korijen koji znači orezivanje. Orezivanje uvijek boli. Najveća mana današnje Crkve je u tome da je izgubila moć moralnog vodstva (vjerojatno zbog vlastite dekadencije) te se društvo okrenulo drugim oblicima moralnog vodstva (celeb., sekte, ekstr. politički stavovi, konzumerizam). Rezultat će biti seljenje trenutne dominacije koja je stvarana 2000 g. negdje drugdje.

  • Sonador 08.08.2012.

    Nije li vrijeme da se toj instituciji oduzme moć i postavi je se tamo gdje joj je mjesto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare