To je to što me zanima!

Vatikan osnovao komisiju za istraživanje Međugorja

U povjerenstvu je 20 kardinala, biskupa, teologa i svećenika. Osnovano povjerenstvo će onda svoju analizu iznijeti Kongregaciji za nauk vjere u Rimu
Vidi originalni članak

Pri Kongregaciji za doktrinu vjere osnovano je u srijedu međunarodno povjerenstvo za ispitivanje fenomena ukazanja u Međugorju. U povjerenstvu je, piše Večernji list, ukupno 20 kardinala, biskupa, svećenika i teologa. Kardinal Camillo Ruini, bivši predsjednik Talijanske biskupske konferencije rekao je kako će povjerenstvo svoju analizu iznijeti Kongregaciji za nauk vjere, koja će, pak, obznaniti svoje mišljenje o Međugorskom fenomenu.
- Međugorje je prešlo granicu Bosne i Hercegovine. Posljednju izjavu o međugorskom fenomenu dala je Jugoslavenska biskupska konferencija (u Zadru 1991. op.p.), koja više ne postoji. Prema tome, a zbog činjenice što je fenomen postao širi, nije samo u okviru Bosne i Hercegovine u kojoj je, kao što znate, Međugorje, osnovana je međunarodna komisija. Ponavljam, ona neće javnosti iznijeti svoju ocjenu, već će je isključivo prenijeti Kongregaciji za nauk vjere u čijoj je nadležnosti - rekao je otac Federico Lombardi, šefa ureda za tisak Svete Stolice.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare