To je to što me zanima!

Vatikan: Papa Benedikt ne mora na sud, ima imunitet

Papa Benedikt XVI. nije odgovoran za ono što rade katolički svećenici. A i ne bi odgovarao na sudu jer ima zaštitu, kaže vatikanski dužnosnik
Vidi originalni članak

Iako žrtve seksualnog zlostavljanja preko svojih odvjetnika optužuju papu Benedikta XVI. da je slučajeve zlostavljanja zataškavao, ne mora o tome svjedočiti na sudu jer ga štiti imunitet šefa države. Šef vatikanskog tribunala Giuseppe della Torre u intervjuu za Corriere della Sera rekao je da je papa na čelu države Vatikan i kao takav ima imunitet kao i ostali državnici. Za američke svećenike koji su zlostavljali djecu i selili li ih iz župe u župu da prikriju zločin rekao je kako nisu 'zaposlenici Vatikana' te da im ni papa nije 'šef'. Po tome papa nije odgovoran za njihovo ponašanje, piše MSNBC.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Spuzvabob2 01.04.2010.

    hmm, pa isto ko u državi, napravljen je zločin al nitko ne odgovara... tipično i već viđeno

  • marinask 01.04.2010.

    super ima imunitet i nitko mu ništa ne može..ma muka mi je više od ove naše crkve,pape i svećenika...sramota..svi propovijedaju božju vjeru,a nitko ne živi po vjeri...daleko su oni i od Isusa i od vjere..pa nije ni čudo šta je svaki drugi pedofil,imaju potporu pape..ma bravo..taj papa da ima imalo savijesti bi sam otišo,al ko bi se onda šepurio po rimu i svijetu i brao novac od sirotinje...Bolje se Jahvi uteci nego se uzdati u covjeka. (Psalam 118:8)

  • possesed 01.04.2010.

    ..ILLUMINATTI..

Komentiraj...
Vidi sve komentare