To je to što me zanima!

Vatileaks: Više od 20 'krtica' planira otkriti tajne Vatikana

Otkako je papa abdicirao, u talijanskim medijima pojavljuju se anonimna izvješća ljudi, koji navodno imaju javnosti još nepoznate informacije iz Vatikana
Vidi originalni članak

Otkako je papa abdicirao, u talijanskim medijima pojavljuju se anonimna izvješća ljudi, koji navodno imaju javnosti još nepoznate informacije iz Vatikana. Sada se javila skupina više od 20 ‘krtica’.

- Povezani smo sa Svetom stolicom. Mi smo muškarci i žene, laici i prelati - anonimno je za La Repubblicu rekao muškarac, koji se predstavlja kao ‘krtica’.

Prema nekim nagađanjima jedan od razloga Benediktove abdikacije je takozvani Vatileaks slučaj iz prošle godine kada je uhićen batler koji je talijanskim medijima davao tajne dokumente.

- Batler nije jedina krtica - rekao je anonimni muškarac i dodao da će crkva biti transparentnija ako otkriju tajne dokumente. 

- Sada kada je Benedikt podnio ostavku, a ususret konklavi, Vatileaks slučaj nastavit će biti u središtu pozornosti - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • PMF 087 11.03.2013.

    Crkva i Vatikan je jedno a vjera je nešto sasvim drugo.. Mislim da će puno pravih vjernika sve više ostajati doma i moliti se tamo umjesto da idu do crkvi radi toga što se Crkva udaljila od vjere i od onoga što stoji u Bibliji. Poštujem svaku vjeru (pa i onu indijsku u svetu kravu) jer to je slobodan izbor ali sve vjere zlouporabe svoje sljedbenike manje ili više. Nijedna vjera ne propagira mržnju, osvetu, rat, pohlepu, bogatstvo itd.. a u ime vjere se vode ratovi, vjerske vođe se bave politikom umjesto da pomažu narodu, žive u izobilju, vozaju bijesne aute, ucjenjuju i naplaćuju od sahrana do krstitki itd.itd.. Ima pravih svečenika kojima kapu skidam ali ovi u vrhu mislim da su večina odlutali nekud daleko od vjere i milosrđa koje propagiraju.

  • zng108 11.03.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • WOMANIZER 10.03.2013.

    sad je sve oko vatikana u centru pažnje pa ajmo malo priča kak znamo nešto kao! -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare