To je to što me zanima!

Vatrogasac (41) je iz vatre spasio najboljeg prijatelja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zlatko i Vjeko su prijatelji već 15 godina. Rade u JVP-u. Ljetos su gasili robnu kuću u Osijeku. Vjeko je ostao bez kisika. Zlatko ga je spasio...
Vidi originalni članak

Zlatko Uvanović (41) i Vjeko Pejić (37) iz Osijeka najbolji su prijatelji već 15 godina. Rade u profesionalnoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Iako su gasili mnogo požara, onaj na robnoj kući Doma, koji je izbio 5. lipnja, umalo ih je obojicu stajao života.
- Ušli smo zajedno u podrum, koji je bio u dimu i potpunome mraku. Imali smo maske za disanje i crijevo za gašenje pjenom. Vjeki se oglasila maska i imao je tri minute za izlazak iz zgrade prije nego što ostane bez kisika. Ja sam odlučio ostati gasiti, a on je pošao van s kolegom. No nisu uspjeli naći izlaz i čuo sam njihove pozive upomoć - prisjeća se dramatičnog spašavanja Zlatko, otac dvoje djece, baš kao i Vjeko. Kad ga je pronašao, Vjeko se već bio gušio. Zlatko ga je vukao za odijelo do stubišta, a potom ga je prebacio preko ograde visoke dva metra. Ondje su ga preuzeli djelatnici Hitne pomoći i odmah odvezli u bolnicu.
- Više ni ja nisam imao kisika i bio sam iscrpljen. Uplašio sam se da neću naći izlaz, no tapkao sam rukama po zidu i tako došao do stuba - kaže Zlatko. Za spašavanje kolege dobio je povelju humanosti Osječko-baranjske županije. Najveću zahvalu dobio je od Vjekine četverogodišnje kćeri. Rekla mu je: “Hvala ti, čika Zlajo, što si mi spasio tatu!”
Prilog HTV-a o hrabom Zlatku pogledajte na internetskoj stranici udruge www.ponoshrvatske.hr.

ZLATKO JE TREBAO GASITI POŽAR NA KORNATIMA
Zlatko je trebao biti među vatrogascima koji su tragično stradali gaseći požar na Kornatima, no u posljednjem trenutku nije otputovao. Također, išao je spašavati nastradale u splitskom nagibnom vlaku smrti. Od stresa se, kaže, relaksira kućanskim poslovima, a najviše voli kuhati. Po struci je konobar, no više voli vatrogastvo. Ima suprugu Mariju i sina Leona (13).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • public enemy 02.11.2009.

    ljudi moji taj zid je stvarno visok.prebacio 85 kg preko zida od dva metra,a sve to u nedostatku kisika i dimu od kojeg se ništa ne vidi.e takve likove ja nazivam frajerima. respect majstore.

  • bimbo_vz 02.11.2009.

    “Hvala ti, čika Zlajo, što si mi spasio tatu!” Zasuzile mi oči...

  • tomicus 02.11.2009.

    koji to glupani stavljaju minuse na ove komentare. koji vam je Bog retardusi sad stavite -500, decko je zakon sta ste ljubomorni

Komentiraj...
Vidi sve komentare