To je to što me zanima!

Ugasili požar u Kopačkom ritu, gorjelo je od nedjelje navečer

Požar je buknuo na rubnim dijelovima rita, gdje se nalaze suhi ribnjaci, a ugasili su ga u ponedjeljak oko 18 sati. Sve je planulo, govore nam u ritu, u pet minuta
Vidi originalni članak

Kopački rit ponovno je bio u plamenu. S vatrenom stihijom deseci vatrogasaca borili su se od nedjelje u 20 sati. Požar je buknuo na rubnim dijelovima rita, gdje se nalaze suhi ribnjaci, a ugasili su ga u ponedjeljak oko 18 sati. Sve je planulo, govore nam u ritu, u pet minuta. 

- Vatra je krenula preko nasipa prema prijamnom centru prije podneva, no uspjeli smo je zaustaviti. Svim se silama trudimo držati je pod kontrolom - kazao nam je Damir Opačić, glavni nadzornik Javne ustanove Park prirode Kopački rit, javlja večernji.hr. 

Cijelu su se noć, dodaje on, osječki profesionalni vatrogasci te dva lokalna DVD-a borili s vatrom. Prije jutra je počela popuštati, no kada je ugrijalo sunce i zapuhao vjetar, ponovno se rasplamsala. 

- Vjetar puše pet metara u sekundi. Teško je gasiti, vatrogasci se s naprtnjačama probijaju po terenu punom trske koja lako gori pa je zato i opasna - ističe Opačić. 

Kolika je šteta i izgorena površina, za sada im je nemoguće odrediti. 

Policija je izvijestila o nekoliko desetaka požara koji su prošlog tjedna buknuli na osječkom području, a samo ovog vikenda bilo ih je čak devet velikih. 

Uglavnom je riječ o požarima koji su se proširili zbog nekontroliranog paljenja korova stoga apeliraju na poljoprivrednike i ostale građane da vatru nikad ne ostavljaju bez nadzora.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • SKY1 19.03.2012.

    Koliko požara ove godine, a tek je 3. mjesec! Strašno! :S

  • anna69 19.03.2012.

    kakva steta, tamo su sad izgubljne tolike biljne vrste koje su samo tamo rasle !! ludi ljudi i njihova nepaznja !! sramota !!

  • Stalker 19.03.2012.

    gdje su kanaderi ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare