To je to što me zanima!

Vatrogasci su od nabujale Drave spasili tri trudnice

Varaždin: Zbog porasta vodostaja Drave kamperi su se našli u okruženju vode. Vatrogasci su prvo evakuirali tri trudnice, a potom i ostale kampere
Vidi originalni članak

Skupina od 29 kampera iz moto-kluba Baroker zabavljala se od petka uz Dravu između Pušćine i Gornjeg Hrašćana pokraj Varaždina. Vodostaj rijeke naglo je porastao, vjerojatno zbog kiše ili kvara na hidroelektrani. Kampere je opkolila voda, pa su nazvali Državni centar 112. U pomoć im je stigla Javna vatrogasna postrojba Čakovec. Evakuacija je počela oko četiri sata.
- Trebalo nam je dugo da ih nađemo. Voda se razlila po prohodnim putevima. Negdje je bila visoka i metar - rekao je voditelj smjene Dragutin Horvat. Manjim čamcem Horvat i ronilac probili su se do kampera.
- Prvo smo uzeli trudnice, njih tri i izvukli na sigurno. Bile su u trećem ili četvrtom mjesecu trudnoće - dodao je. Akcija spašavanja trajala je do 7.30. Vraćali su se sedam puta jer su svaki put mogli prevesti samo četvero ljudi. Kamperi su bili udaljeni čak kilometar od suhog puta. Sve stvari ostavili su na mjestu kampiranja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare