To je to što me zanima!

Važnost tehničke kulture: On će hodati od Iloka do Prevlake

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
HZTK želi da mladi u što većem broju usmjere prema tehničkim i istraživačkim zanimanjima koja su nužna za pokretanje gospodarstva i otvaranje radnih mjesta
Vidi originalni članak

U Iloku je u četvrtak počeo 1400 kilometara dug TEH MARATON kojega će prehodati Đuka Pelcl, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova, članice Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK).

- Ideja je došla spontano, a ovim pothvatom želimo proslaviti 70 godina djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture i 25 godina od osnutka CB radio kluba. Cilj maratona je Prevlaka - objasnio nam je Pelcl.

POGLEDAJTE VIDEO: Đuka testira radiovezu i kreće na put

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Planirana dnevna kilometraža je 45 kilometara, a dolazak u Prevlaku predviđen je 14. ožujka.

Cilj akcije je ukazati na važnost tehničke kulture u obrazovanju djece . U Osijeku, Rijeci i Splitu, kroz koje će proći Pelcl, održat će se festivali tehničke kulture.

- Želimo da se mladi u što većem broju pridruže našim aktivnostima i usmjere prema tehničkim i istraživačkim zanimanjima koja su nužna za pokretanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta - izjavio je predsjednik HZTK Ivan Vlainić .

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bopozopo 14.02.2016.

    Idi đuka preko Bosne ,bliže ti je za 400 km.

  • 121212 04.02.2016.

    bravo

  • lepi89 04.02.2016.

    Evo meni je otac profesor tehnicke kulture u osnovnoj skoli, danas u 21st. mora djeci pokazivat recimo word u knjigama i uce napamet(jer u praxi ne mogu) ctrl N da otvore novi dokument bez da su to vidjeli... jer nemaju kompjutore makar i neke stare koje trebaju imat samo Office...a o poznavanju nekih elemntarnih stvari da ni ne govorim, tipa. kako dolazi struja do nasih domova, jedan napise vodovodom u testu i svi prepisu bez imalo razmisljanja...zato bih volio da se uvede malo vise prakticne nastave a ne da se takve predmete degradira na jedan sat tjedno

Komentiraj...
Vidi sve komentare