To je to što me zanima!

Većina Amerikanaca ne želi zabraniti ulaz muslimanima

Anketa objavljena u četvrtak za Wall Street Journal/NBC News pokazuje da Trumpov prijedlog podržava 25 posto Amerikanaca, a protivi se 57 posto
Vidi originalni članak

Većina Amerikanaca odbacuje prijedlog Donalda Trumpa da se privremeno zabrani ulazak muslimanima u Sjedinjene Države, a stotine aktivista prosvjedovale su u četvrtak navečer pred Trumpovim hotelom u središtu New Yorka.

Trampova izjava izazvala je val kritika u SAD-u i inozemstvu. Sudionici prosvjeda u New Yorku rekli su da je on svojim riječima samo pojačao val islamofobije, piše Reuters. 

Anketa objavljena u četvrtak za Wall Street Journal/NBC News pokazuje da Trumpov prijedlog podržava 25 posto Amerikanaca, a protivi se 57 posto, prenosi agenciija AFP.

No njegovu je prijedlogu sklono 42 posto republikanaca, a protiv je njih 36 posto.

Malo manje od dvije trećine Ameriknaca ima dobro mišljenje o muslimanimai taj je podatak stalan od 2002. godine, navodi NBC.

Polovica republikanaca ima nepovoljno mišljenje o muslimanima, pokazuje anketa. 

Trump, koji je svoju izjavu da treba zabraniti ulaz muslimanima izrekao nakon smrtonosnih atentata radikaliziranog muslimanskog bračnog para koji je ubio 14 osoba u San Bernardinu, otkazao je planirano putovanje u Izrael.

Neki su prosvjednici u New Yorku kazali da su Trumpove izjave samo nešto jasnije od izjava drugih političara  koji zagovaraju ograničenja za sirijske izbjeglice. Drugi su ocijenili da je šteta već učinjena i da će muslimani zbog toga trpjeti u SAD-u.

Prve reakcije nevladinih udruga pozitivne su u pogledu ograničenja zagrijavanja, ali negativno ocjenjuju rokove revizije za smanjenje stakleničkih plinova.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • LalaLoopsy 12.12.2015.

    bolje da zabrane ovu karikaturu

  • picek666 11.12.2015.

    bolje sprijeciti nego lijeciti.

  • James T. Kirk 11.12.2015.

    Cudne su te ankete. Treba promotriti nekoliko stvari. Gdje su ankete rađene? Na kojoj populaciji,koje godište,koliki je uzorak bio? Koje su politicke orijentacije ljudi? Mislim da rezultati ankete u Texasu i New Yorku nikako nece biti ni priblizno isti, niti medju mladjom populacijom i starijom kako ni medju liberalima i konzervativcima. Mislim da ova anketa ne daje potpune i istinite rezultate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare