To je to što me zanima!

Većina građana ne podržava kupnju INA-e od prodaje HEP-a

Što se tiče onih koji se protive otkupu udjela INA-e, najveći dio ispitanika vide to kao put da se privatizira i HEP; čime bi Hrvatska ostala i bez njega
Vidi originalni članak

Prema anketi RTL-a 52,2 posto ispitanih ne podržava kupnju INA-e prodajom HEP-a. 33 posto ispitanih podržava, a 14,8 ispitanih ne zna. Što se tiče birača iz redova vladajućih stranaka, gotovo 56 posto HDZ-ovih birača je "za", dok se Mostovi u još višem postotku protivi tom modelu. Podržava ga samo četvrtina birača Mosta. SDP-ovi birači očekivano se u velikom postotku, od 77 posto, protive prodaji HEP-a za kupnju INA-e, ali ima i dio onih koji su "za".  

Oni ispitanici koji su "za" najčešće navode da INA nije ni smjela biti prodana pa ovakav model vide kao ispravljanje pogreške. Što se tiče onih koji se protive otkupu udjela INA-e, najveći dio ispitanika vide to kao put da se privatizira i HEP; čime bi Hrvatska ostala i bez njega.  

Idi na 24sata

Komentari 29

  • jozabroz 08.01.2017.

    haha,cudno opet rtl vodi politiku oko prodaje ili kupnje ine,,)))a da to vama netko nije platio za ovakve clanke? netko kome odgovara da ostane ina kao i dosad,tako da mol to fino legalno moze prodat ovima koji vam placaju za ovakve clanke?

  • Hiroo_Onoda 08.01.2017.

    To mi se čini isto ko da otkupimo proizvodnu traku za stojadina, jugića ili MIG 21. INA je tehnološki zastarjela, a ono što vrijedi Mađari su već iskoristili. Naftu ionako ne nabavljamo od INE, već ju kupujemo na otvorenom tržištu kao i sve ostalo. Ako i kad je otkupimo (u što čisto sumnjam) ostat će nam gomila željeza i radnici koji neće imati sa čime zarađivati. Tako je završila Dina, imunološki i još brdo drugih firmi. Isključivo je problem je u našim lopovima kojih u odnosu na plijen ima puno, pa je i raspodjela oko istog dugotrajna i teška. Uostalom neka i ostatak INE ponude Mađarima pa sa dobivenom lovom naprave nešto korisno ( . . . ili neka je stave u džep i prestanu krasti).

  • ptica nebeska 08.01.2017.

    Ispravljati jednu grešku time da načiniš drugu grešku ne čini mi se mudrim. A kako to da nitko ne odgovara za gubitak INA-e, nije sama od sebe otišla Mađarima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare