To je to što me zanima!

Vegeta je 'jači' od naše Vegete, Podravka neće tužiti Japance

Crtić u kojem se prikazuje princ Vegeta emitira se u Japanu od 1998. godine. Iz Podravke kažu kako Japance neće tužiti jer nemaju zašto, a i ne spominje se začin
Vidi originalni članak

Princ Vegeta, jedan od junaka japanskog crtanog filma Dragon Ball, prava je 'konkurencija' Podravkinoj Vegeti na tražilici Google. Ako upišete vegeta u potrazi za slikama, ekran će biti pun slika crtanog junaka, dok će one, nama poznatije vegete, biti pri dnu ekrana.

Jutarnji list piše kako su iz Podravke izvijestili da Japance neće tužiti jer ne smatraju da lik iz crtića može naštetiti poznatoj mješavini začina. Naša tvrtka kaže kako ne postoje realni razlozi protiv autora tog crtića. Lik Vegeta nije začin, niti išta slično tome. 

Crtić je inače vrlo popularan u Japanu, a prikazuje se od 1998. godine. Podravka ističe kako ipak nije ugodno nakon što iz ekrana na kompjuteru iskoči nasilni lik iz crtića umjesto njihovog poznatog proizvoda.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Jakov12345_1 28.07.2021.

    Anime ne crtić

  • MarioJapec 21.12.2011.

    Tužit za što. Prvo, Akira Toriyama (kreator DragonBall-a) pojma nije imo da Vegeta postoji a ko drugo Vegeta je uzeto iz engleski riječi za povrće (Vegeta)ble. Živio princ Saiyana

  • Vegeta_DTX 08.03.2011.

    ****admin**** Poštovani, na greške u članku možete ukazati putem maila online@24sata.hr ili telefonski na broj 0800 24 24 24 E sad, Evangelionobs je lepo objasnio sto se imena tice. "ベジータ, Što se prevodi kao Bejīta." Ali istina je da je kreator imao nameru da se to romanizuje kao "Vegeta", jer vecina imena rase Sajonaca iz tog, po meni REMEK DELA od crtanog :) su inspirisani upravo povrcem. E sad meni nikako nije jasno kako neko iz prehramene industrije moze da tuzi autora zato sto je dao ime LIKU U SVOM ANIMIRANOM CRTANOM FILMU "Vegeta" pa dajte ljudi stvarno!? :D Koliko ja znam licenciranje i autorska prava rade po sistemu oblasti, tj ako neko izmisli vec postojece ime a da je to u istoj oblasti i da je to isti tip proizvoda ili bar isti patent, onda MOZE da se tuzi, na primer - da je tvorac Dragon Ball-a, koji se inace zove Akira Toriyama, vlasnik firme "Dragon Ball" koja proizvodi zachine a jedan od tih proizvoda se zove "Vegeta", E ONDA BIH SVHATIO NARAVNO, ali ovako je stvarno absurdno!? :S Sta sad treba Suzuki kompanija da tuzi Keita Suzuki-a zato sto se rodio? :D ili Jugoslovenski Aero Transport da tuzi tamo nekog Koreanca sa prezimenom Jat? :D Nadam se da je to "tuziti Japance" samo shala, u suprotnom ovi iz Podravke bi bili kompletno ludi, a to ne bi bilo dobro, jer ja cenim i volim podravku i njihovu vegetu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare