To je to što me zanima!

Vehabije upale u katoličku crkvu jer im smeta zvono

Župnik Ravlić prijavio je kako su dva muškarca s bradama pozvonila na vrata crkve oko 19.15. sati Rekli su mu kako im smeta crkveno zvono
Vidi originalni članak

Sarajevska policija uhitila je u nedjelju dvojicu vehabija koji su prethodnu večer pokušali nasilno ući u katoličku crkvu Presvetog trojstva jer im smetaju - crkvena zvona. U njezinome okruženju nekoliko je džamija okićenih zvučnicima s kojih se danonoćno ore pozivi muslimanima na molitvu.
Župnik Ivan Ravlić prijavio je kako su dva muškarca s bradama i potkraćenim hlačama pozvonila na vrata crkve u subotu u 19.15. sati Rekli su mu da im smeta crkveno zvono.
- Pitao sam ih zašto u to doba dolaze, a oni su kazali da žele razgovarati sa svećenikom. Kada sam im rekao da sam ja župnik, tražili su da im otvorim vrata da vide unutrašnjost crkve. Odgovorio sam im da nema potrebe da u to doba gledaju crkvu, te da se u te sate crkva ne otvara. Rekli su da im smeta zvono, a ja njima da dođu sutradan pa ćemo razgovarati - ispričao je župnik Ravlić.
Prije nego su pozvonili pratio ih je video-nadzorom.
- Jedan je imao i vojničku jaknu. Sve se to vidi na snimku koji sam predao policiji - ispričao je Ravlić.
- I policija je cijelu noć dežurala kod crkve, a čuo sam da su poslali i patrole pred sve crkve u Sarajevu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • trešnja 24.11.2008.

    Meni još uvijek nije jasno kako se netko može nazivati,deklarirati i uopće smatrati vjernikom,a istovremeno širiti mržnju do bilo koga na ovom svijetu, bez obzira na njegovu vjersku,nacionalnu,rasnu ili bilo koju drugu pripadnost.Ako mislite da ste vjernici,onda brzo uzmite u ruke Ivanovo Evanđelje ili Sveto Pismo i vidite kako je Isus postupao u takvim slučajevima i kako je uopće upražnjavao vjeru i koje je vjere On uopće bio...katoličke,islamske....hm,ništa od toga.Tražite sami istinu o svemu,a nemojte samo osuđivati,a da pri tome imate ispriku u \"svojoj vjeri\".Bog je samo jedan za sve ljude ovog svijeta i sve nas jednako voli.

  • mirni1 24.11.2008.

    a mi im lijepo gradimo džamije po hrvatskoj, zagreb, rijeka......

  • sabo 24.11.2008.

    Hajde \"veliki Hrvati i pravi katolički vjernici\" počnite sa vrijeđanjem. Islam je vjera koja priznaje kršćanstvo i židovstvo i prema tome pravi iskreni musliman koji poznaje svoju vjeru nema ništa protiv tih vjera i načina na koji se prakticiraju. \"Vehabije\" u Bosni nemaju nikakve šanse pa pokušavaju izazvati incidente kako bi skrenuli pozornost na sebe i svoj \" pokret\". Bosna je bila i bit će multietnička i multireligijska u očima pravog i obićnog katolika, muslimana ili pravoslavca koji pokušava preživjeti u ovoj neimaštini koju dobro koriste njihovi politićari (imaju veće plaće i od naših).

Komentiraj...
Vidi sve komentare