To je to što me zanima!

Veleposlanik koji kuha sada daje savjete Zoranu Milanoviću

Zagrepčanin Neven Pelicarić, donedavni veleposlanik u Madridu, novi je savjetnik premijera Milanovića za vanjsku politiku. Na funkciji je naslijedio Matu Škrabala
Vidi originalni članak

Zagrepčanin Neven Pelicarić (47), donedavni veleposlanik u Madridu, novi je savjetnik premijera Milanovića za vanjsku politiku.

Na funkciji je naslijedio Matu Škrabala, koji je postao stalni predstavnik pri Europskoj uniji u Bruxellesu. Pelicarić je u Španjolskoj bio ambasador od 2008. do kraja srpnja ove godine, a Španjolce je oduševio u kulinarskom showu “Y ademas cocinan” (I još kuhaju!). 

U emisiji sudjeluju poznati stanovnici Španjolske koji uspješno usklađuju karijeru i strast prema kuhanju. U showu je kuhao hobotnicu na tribunjski i seljački ragu. Među diplomatima Pelicarić slovi kao vrsni kuhar, koji se kroz svoj hobi uvijek trudio predstaviti i svoju zemlju, ali i hrvatske proizvode. 

U Veleposlanstvu Hrvatske u Španjolskoj pamte ga po tome što bi, kad je kolege zvao na radni ručak, sam kuhao. Nezaboravan je i ručak koji je pripremio za oproštaj kolegama veleposlanicima, prije no što se vratio u Hrvatsku. Sam je pripremio ručak s dva predjela, glavnim jelom i desertom za 36 ljudi. Kao što je vješt s kuhačom, Pelicarića hvale i kao vrsnog diplomata. 

U Ministarstvu vanjskih poslova je od 1992. godine, a od 2006. do 2008. godine bio je pomoćnik ministara vanjskih poslova za Europu te sudjelovao u pripremama za pristupanje EU. 

Na novoj funkciji odmah se sastao s kineskim veleposlanikom Shen Zhifeiom kako bi poboljšali gospodarsku razmjenu te da bi Hrvatska što više sudjelovala u suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe.


Idi na 24sata

Komentari 56

  • veliki optimist 23.09.2013.

    Nije ni cudno da smo na ovako niskoj grani, zasto gospodina ne postave za ministra kuhanja ili je to mjesto rezervirano za premijera???

  • đelac 23.09.2013.

    ... dobro je. A kad je na izboru krumpir salata i fešta za izbore ? ...

  • Živorad 23.09.2013.

    Milanović je najpametniji ma svijetu, nema njega tko šta naučiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare