To je to što me zanima!

''Veleposlanstvima u J. Koreji i Kataru privući ćemo ulaganja''

Zbog lošeg geopolitičkog rasporeda hrvatskih veleposlanstava u svijetu, Hrvatska gubi mnoge prilike za investicije. Prioritet su veleposlanstva na Srednjem istoku
Vidi originalni članak

Nova ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić smatra da Hrvatska hitno treba otvoriti veleposlanstva u Kataru i Južnoj Koreji, ali i Singapuru, piše Jutarnji list. Pusić smatra da bi u hrvatskim veleposlanstvima najviše 10 trebalo biti politički važnih, dok bi sva ostala trebala imati ekonomsku ulogu i privlačiti investicije. 

Bivši ministar Gordan Jandroković u svoje je vrijeme najavljivao otvaranje veleposlanstva u Kataru i Južnoj Koreji. Najavljivalo se kako će veleposlanstvo u Kataru proraditi do kraja godine, ali od toga nije bilo ništa. Bogati šeici koji bi u Hrvatskoj željeli investirati prvo moraju u Kairo kako bi dobili vizu, a investitori iz Južne Koreje moraju do Tokija u kojem je najbliže hrvatsko veleposlanstvo.

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Zdenko Golub 28.12.2011.

    Radi sve u 25, samo če valjda zaštititi i Hrvatske interese, a ne da sve prodamo strancima, a hrvati da postanu stranci u svojoj zemlji.

  • JunFan 28.12.2011.

    Azija je budućnost, tamo treba tražiti ulagače.

  • Spec 28.12.2011.

    Budu li "veleposlanici" kao Žnidarići , Čučići , ..... uzaludan je geopolitički raspored!

Komentiraj...
Vidi sve komentare