To je to što me zanima!

Velika željeznička nesreća kod Milana: Više od 100 ozlijeđenih

Tijekom jutra spasioci su i dalje pretraživali unutrašnjost vagona u potrazi za putnicima još preostalima u olupinama. Jedan je vagon ležao poprijeko na tračnicama
Vidi originalni članak

U izlijetanju talijanskog regionalnog vlaka najmanje tri osobe su poginule, deset je teško, a stotinjak lakše ozlijeđeno u četvrtak ujutro blizu Milana, izjavila je dužnosnica hitne službe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do izlijetanja čiji uzroci još nisu poznati došlo je oko 7 sati blizu Milana, kazala je Cristina Corbetta, regionalna dužnosnica hitne službe u Milanu. Tijekom jutra spasioci su i dalje pretraživali unutrašnjost vagona u potrazi za putnicima još preostalima u olupinama. Jedan je vagon ležao poprijeko na tračnicama.

Evakuirani jedan po jedan na nosilima, najteže ozlijeđeni primili su prvu pomoć u polju, nekoliko desetaka metara od mjesta nesreće.

Tri helikoptera čekaju na evakuaciju ozlijeđenih u polju a još jedan nadlijeće zonu.

Prve slike koje su objavili talijanski vatrogasci prikazuju najmanje jednog putnika blokiranog na svojem sjedalu, u deformiranoj olupini vagona.

Po podacima koje su prenijeli talijanski mediji, vlak se počeo snažno tresti kao da prelazi preko kamenja. Uslijedilo je naglo kočenje i vlak je izletio s tračnica.

Tužiteljstvo Milana otvorilo je istragu i, po medijima, istražitelji su počeli ispitivati strojovođu.

Do nesreće je došlo u okolici Segratea, u sjeveroistočnom predgrađu Milana, jednoj od posljednjih stanica prije centra grada. Regionalni vlak koji je krenuo iz Cremone u 5.32 sati trebao je stići u Milano u 7.24 sati.

Vlak je prevozio ljude na posao u Milano kao i studente.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • UNPROFOR 25.01.2018.

    Normalno da ne može biti uzrok skretnica ako se je vagon tresao 3.5 min prije ! Pukao je točak ili jedna od osovina na lafetu . Kako nije nitko povukao kočnicu , kad su osjetili trešnju . Nezgodno, jer ovi vi voze tamo 160/km/h a preko stanica 100 !

  • ZoricaDubajic 25.01.2018.

    4 mrtvih i jos 5 u zivotnoj opasnosti Sada javljaju na sky Italija da nije greska u skretnici iskljucena je ta pretpostavka

  • UNPROFOR 25.01.2018.

    Ćitao na drugom portalu , da je vlak išao iz Cremone za Porto Garibaldi - Ferara, samo ta dionica je 100km od Milana i vlak je vozio u suprotnom pravcu a ne od Milana !

Komentiraj...
Vidi sve komentare