To je to što me zanima!

'Veliki maestro': Prikazane nove USKOK-ove snimke

Nakon dvotjedne stanke, suđenje u slučaju "veliki maestro" nastavljeno je prikazivanjem tajnih snimki na kojima USKOK temelji svoju optužnicu
Vidi originalni članak

Na suđenju trojici bivših zaposlenika Hrvatskog fonda za privatizaciju  i ostalima u slučaju "veliki maestro" prikazane su tajne snimke na kojima USKOK temelji svoju optužnicu.
Među njima je snimka sastanka USKOK-ova pouzdanika Mihaila Mošnogorskog s bivšim šefom HFP-ova odjela nekretnina Igorom Petlevskim, koji je, prema optužnici, od pouzdanika zatražio 350.000 eura mita. Svjedočeći u ovom postupku, Mošnogorski je promijenio raniji iskaz rekavši da Petlevski od njega nije ništa tražio ili da mu je za dogovaranje posla trebao nešto dati. U prikazanoj snimci spominje se i bivši predsjednik HFP-a Grga Ivezić, za kojega je Petlevski rekao da ga "ne zanima novac" te da se boji uplitati u zahtjevnije slučajeve, osim kada od njega to traži politika.
Preslušane su i snimke telefonskih razgovora optužene odvjetnice Asje Piplović s njenim suradnikom, suoptuženim Mladenom Jandričekom, kao i Jandričekovi razgovori s Petlevskim. Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.Osim za primanje i davanje mita, tereti ih se i za pomaganje u primanju mita.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare