To je to što me zanima!

"Veliki nasljednik" postao je novi vojni vrhovni zapovjednik

Iako su se u međunarodnoj zajednici pojavile nade kako bi Kim Jong-un mogao zauzeti demokratičnije stavove od očevih, očekivanja je demantirala sama vlada
Vidi originalni članak

Novi sjevernokorejski vođa Kim Jong-un službeno je proglašen i vrhovnim zapovjednikom Korejske narodne armije, prenosi BBC. Kako je objavila službena novinarska agencija KCNA, koja je Kima tom prilikom prvi put nazvala "Velikim vođom", do proglašenja je došlo tijekom sastanka u petak.

Imenovanje je obavljeno prema oporuci nedavno preminulog "Dragog vođe" Kima Jong-ila, koji je zemljom vladao od 1994. godine. Iako su se u međunarodnoj zajednici pojavile nade kako bi Kim Jong-un mogao zauzeti nešto demokratičnije stavove od svojega oca, očekivanja je demantirala sama vlada Sjeverne Koreje u priopćenju, poručivši kako "glupi političari iz cijelog svijeta" ne trebaju očekivati nikakve promjene.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • papioo 01.01.2012.

    isti naš čobanković

  • Ni-na 31.12.2011.

    Gledam one snimke naricanja i bacanja po podu i prosto ne mogu vjerovati da postoji takva nacija....

  • alfa33 31.12.2011.

    sada smo sigurni da je prva stavka u međunarodnim odnosima prema SJ. osigurati dovoljno hrane za njegov apetit jer tada nema apsolutno nikakve bojazni od nuklearnog rata!Ako se Bubi naljuti bez hrane,nema nas nigdje!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare