To je to što me zanima!

Veliki pljačkaš vlaka Biggs htio bi umrijeti na slobodi

Britanac Ronnie Biggs (79) je prije više od 45 g. opljačkao kraljevski vlak i ukrao 22,5 mil. kuna. 35 godina je bježao pred britanskim vlastima
Vidi originalni članak

Poznati pljačkaš Ronnie Biggs (79), koji je prije više od 45 godina iz kraljevskog poštarskog vlaka Glasgow-London ukrao 2,5 milijuna funti, ili nešto manje od 22,5 milijuna kuna, mogao bi na Valentinovo sljedeće godine biti slobodan. Biggsovo zdravlje ozbiljno je narušeno nakon što je preživio srčani udar, a velika želja mu je umrijeti kao slobodan čovjek. Njegov je zahtjev trenutačno na razmatranju, a opravdava se time što više ne predstavlja nikakvu prijetnju društvu.
- Biggsa hrane na cjevčicu, a ne može ni pričati - objasnio je njegov prijatelj Mike Gray, koji je uz Tela Currija autor knjige "Ronnie Biggs: The Inside Story".
Biggs je za pljačku vlaka 1964. osuđen na 30 godina zatvora. No već sljedeće godine uspijeva pobjeći. 35 godina provodi u bijegu, uglavnom u Brazilu. 2001. godine dobrovoljno se predao britanskim vlastima. Na Valentinovo sljedeće godine Biggs će odslužiti trećinu svoje kazne.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare