To je to što me zanima!

Veliki požar buknuo u tvornici kemikalija, evakuirali 2 škole

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SAD: Lokalne vlasti upozorile su kako se u tvornici radi s amonijakom, dušikom, fosforom i klorom. Evakuirali su obližnje stanovnike te srednju i osnovnu školu
Vidi originalni članak

Veliki požar buknuo je u ponedjeljak u tvornici kemikalija Magnablend u Dallasu. Čitavo područje u blizini tvornice zahvatio je gusti crni dim, a lokalne vlasti hitno su evakuirale obližnje stanovnike te srednju i osnovnu školu zbog opasnosti od udisanja otrovnih plinova, javlja Daily Mail.

Svjedoci su kazali kako se iz tvornice moglo čuti i nekoliko eksplozija. Zaposlenici u obližnjim trgovinama i hotelima dobili su naredbe da odmah isključe ventilacijski sustav kako dim ne bi ušao i u prostorije. 

- Ljude glava boli od udisanja dima iz tvornice. Smrdi kao folija dok gori - rekla je Jessenia Colin, zaposlenica u obližnjem hotelu. Drugi pak kažu kako su požar i eksplozije izgledali kao da je na tom području pala atomska bomba. 

Lokalne vlasti upozorile su kako se u tvornici radi s amonijakom, dušikom, fosforom i klorom. Tu se proizvodi i gnojivo za poljoprivredna dobra. Policija je izvijestila kako nitko u požaru nije ozlijeđen, ali pozivaju sve na oprez dok točno ne otkriju zagađenost zraka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare