To je to što me zanima!

Drama kod Skradina: Požar se širi, no uspjeli su obraniti kuće

Požar je buknuo oko 14 sati na Žurića brdu iznad Skradina. Gori borova šuma i nisko raslinje. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i jakog vjetra pred vatrogascima je duga noć
Vidi originalni članak

Požar koji je izbio u četvrtak oko 14 sati na Žurića brdu iznad Skradina, u večernjim satima se opasno približio kućama. Javili su to kasno navečer iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenika, nakon što su zbog noći ostali bez zračne pomoći kanadera i air tractora. 

- Na intervenciju je izišla tokom popodneva JVP Šibenik i DVD: Skradin, Dubravice, Brodarica-Krapanj, Zablaće, Šibenik, Vodice, Zaton, Perković i Grebaštica sa 17 vozila i 50 vatrogasca, a u međuvremenu se ta brojka povećala na 70 vatrogasaca i 25 vozila. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a u gašenju su neko vrijeme sudjelovala dva kanadera i dva air tractora. Zadnji kanader je otišao u 20.30 sati, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i jakog vjetra pred vatrogascima je duga noć, objavila je Javna vatrogsana postrojba Šibenika na Facebooku. 

Opožareno je 80 hektara površine, a vatra se i dalje širi.

Kako javlja Dnevnik 3 HRT-a situacija je ozbiljna, ali nema mjesta panici. Iako vatra nije pod nadzorom, dooznaje se da su vatrogasci uspjeli obraniti objekte u naselju Pavasovići.

Pokušava se sve učiniti da požar ne prebaci cestu i da ne dođe do samih kuća u Skradinu i prema Nacionalnom parku Krka. To vatrogascima zasad uspijeva.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jo2hn8ny 17.06.2016.

    Počela sezona "roštiljanja".

  • 16.06.2016.

    srbi pale namjerno

  • vihor 2016 16.06.2016.

    netko je pukao iz osvete ,pocelo je pocelo ,unistavaju nas pirodu,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare