To je to što me zanima!

Veliki snovi malih stranaka: Maštaju o pozicijama u Vladi

Iako ne bi prošli u Sabor, HSP, HSS i HSLS maštaju o pozicijama u Vladi. HSLS je za koaliciju nudio tri mjesta u Saboru pa sad žicaju i HSS i HSP. HDZ-u idu mrvice
Vidi originalni članak

Da bi sve stranke okupljene u koaliciju oko HDZ-a, uključujući i najveću oporbenu stranku, u Hrvatskom saboru imale onoliko zastupnika koliko žele, naš parlament trebao bi izgledati barem kao Donji dom u Velikoj Britaniji s 657 članova. No to je naravno nemoguće. 

U ovom je sazivu Sabora 151 zastupnik, a ako HDZ s partnerima i osvoji vlast na idućim parlamentarnim izborima teško će svi oni koji misle da zaslužuju mandat (stara i nova garda HDZ-a) te zastupnici koalicijskih stranaka moći u onolikom broju kojem žele zasjesti u udobne saborske fotelje. Grabež za zastupničke mandate počeo je s potpisom koalicije HDZ-a i HSLS-a. HSLS, koji sam nikako ne bi prešao izborni prag, navodno je dogovorio čak tri mjesta u Saboru. A taj je dogovor razljutio starije HDZ-ove partnere koji su zaključili da nisu ništa manje važni od HSLS. HSS i HSP Ante Starčević jasno su Tomislavu Karamarku dali na znanje da neće izvisiti zbog HSLS-a. 

Oni su se, naime, uplašili da za uhljebljenje njihova kadra neće biti dovoljno mjesta ne samo u Saboru nego i u vladi te u javnim poduzećima te su se odmah odlučili pobrinuti za sebe. Stoga su HSS i HSP AS Karamarku netom nakon potpisivanja koalicije s HSLS-om postavili zahtjeve da žele od šest do osam zastupničkih mjesta, ali i nekoliko mjesta u vladi.

>>> Više pročitajte u Expressu uz dar najbolji Auto-magazin

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Ivan MateJelača 03.10.2014.

    Želi pomoći hrvatima naslonjena na najskuplji Samsonite kofer, sat neću niti spominjat. Živila socijala!

  • MAX 2010 02.10.2014.

    svi nude "kadrove"- a nitko ,ama baš nitko projekte ili rješenja..........a vidim I računaju na besmrtnost..........

  • jdn 02.10.2014.

    Maštaju o dobroj plaći, mogućnosti da napune džepove našim novcem, zaposle rodbinu i prijatelje, kupe stanove i kuće po povoljnim uvjetima..... na kraju malo posjete remetinac i onda penzija sa zasluženom svotom na banci. Hrvatski političari

Komentiraj...
Vidi sve komentare