To je to što me zanima!

Veliko nevrijeme pogodilo Glinu i Petrinju: Rušila se stabla, sa zgrada pada žbuka, nema struje

Čitatelji su nam ispričali da je vjetar čupao stabla, ali i rušio crjepove i žbuku sa oštećenih zgrada
Vidi originalni članak

- Cijeli dan je bilo sunačno i u sekndi se vrijeme promijenilo. Baš je bio jaki pljusak popraćen s tučom i jakim naletima vjetra - rekao nam je čitatelj iz Gline. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U nedjelju oko podneva, snažno nevrijeme is tučom zahvatilo je područje Gline i okolice. Jak vjetar čupao je stabla, a padala je žbuka te crjepovi, s već potresom oštećenih zgrada. 

- U gradu na nekim oštećenim zgadama koje su stradale u potresu padala je žbuka. Palo je i nekoliko crjepova, no nije ništa puno - kazao nam je čitatelj. Mnoga kućanstva ostala su bez električne energije.  

Nevrijeme je pogodilo i susjedni Sisak gdje je jak vjetar također uzrokovao poprilično štete. U jednom trenutku je na automobil palo ogromno drvo i u potpunosti ga uništilo. 

U većini krajeva bit će promjenjivo oblačno i nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, najprije na zapadu zemlje gdje je lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme, uz najveću vjerojatnost na sjevernom Jadranu. Za cijelu zemlju na snazi su upozorenja. Za istok zemlje je na snazi narančasto upozorenje, zbog vrućina i jakog grmljavinskog nevremena. Za središnju Hrvatsku i Liku i Gorski kotar na snazi je žuto upozorenje zbog jakog grmljavinskog nevremena. Za jadransku obalu na snazi je narančasto upozorenje, dok je za Dalmaciju je na snazi crveno upozorenje zbog vrućina.

Iako će nedjelja na istoku Hrvatske početi sunčano, popodne će biti razvoja oblaka te mjestimičnih pljuskova praćenih grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženi. Puhat će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a danju će biti neugodno vruće i sparno.
 Pljuskovi će biti češći u središnjoj Hrvatskoj, osobito u drugom dijelu dana, kada je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, a dnevna će temperatura u sjevernijim područjima biti malo niža nego prošlih dana, poručili su iz  DHMZ

Idi na 24sata

Komentari 179

  • duš man 02.08.2021.

    cudno vrijeme... vjetar sve polomi, grmi i sijeva, a zemlja mi na vrtu suha ko barut,nije bilo kiše i morao sam zalijevati..zato je na placu kila mladih mahuna 45 kn.....ok, nesto je ipak rodilo, imam ih za svoje potrebe...

  • Zmar117 02.08.2021.

    U Petrinji za obnovu je dovoljan samo jedan papir u Zagrebu nije dovoljno niti sto..Kako to ,kako to?

  • Zmar117 02.08.2021.

    Otkako su glasali za HDZ nekako su mi manje dragi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare