To je to što me zanima!

Veliko srce: Skitnica Joža mi se odužio i dao mi je 1000 kn

Anita Dumešić iz Karlovca je beskućniku Joži često davala novac. Govorio je da će joj se odužiti. Nedavno je dobio odštetu u parnici. Održao je obećanje
Vidi originalni članak

Danas mi se dogodilo nešto što je u meni izazvalo erupciju emocija. Novac koji vidite na slici dobila sam od jednog beskućnika, točnije od Jože C., napisala je Karlovčanka Anita Dumešić.
U emotivnom postu na društvenoj mreži Facebook objavila je fotografiju novčanice od 1000 kuna i napisala kako je novac dobila od čovjeka kojeg svi znaju kao “Joža bez ruke”.

- Uvijek sam mu u prolazu znala dati 5-10 kuna. Često je znao svratiti i k meni na posao uz rečenicu ‘Ej, mačko, imaš kaj sitno da mi daš?’. Pomagala sam koliko sam i kad sam mogla. Da, bilo je susreta i kad me nasmijao, i kad me naljutio, i kad me naveo na razmišljanje, ali ti susreti bi uvijek završavali njegovom rečenicom ‘Mala, odužit ću se ja tebi, vidjet ćeš ti’ - opisala je Anita svoj odnos s beskućnikom. Novac mu je pokušala vratiti, no on je svaki njezin pokušaj rezolutno odbio.

- ‘Ti si meni pomogla, sad je vrijeme da ja pomognem tebi’. Čini se da ono ‘Što veća sirotinja, to veća poštenjačina’ stvarno drži vodu - dodala je Anita. Njezin status podijelili su mnogi, a uskoro su svi željeli doznati više o plemenitom Joži. Otkrila nam je kako je, ubrzo nakon ovoga, Joža završio u bolnici jer je pao i udario glavom. Nedavno je, kaže Anita, dobio odštetu u parnici za prometnu nesreću u kojoj je stradao prije dvije godine. Joža je vrlo lošeg imovinskog stanja i nema kontakta s obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Nananaci 21.02.2017.

    Uz to što dajem beskućnicima kunu dvije, ja sam donirao vepsajtu koji se bori protiv Europskog genocida. Vjerojatno ga je ilegalno reklamirati ovdje jer su mainstream mediji u rukama te iste genocidalne gamadi.

  • CrniNindža 19.02.2017.

    I onda mu uzme tih soma kuna haahah

  • bosanec 19.02.2017.

    Ma ne, Sanader je pošten.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare