To je to što me zanima!

Veliku skupinu migranata iz Tuzle sele prema Sarajevu

Ilegalni migranti u Tuzlu su počeli masovnije pristizati još od jeseni prošle godine, no gradske i županijske vlasti nisu im osigurale nikakve uvjete za boravak pa su oni uglavnom kampirali na otvorenome
Vidi originalni članak

Velika skupina migranata koja je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu i stigla do Tuzle u srijedu je pod policijskom pratnjom premještena iz tog grada u prihvatni centar u Blažuju kod Sarajeva.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima smjestili su, uz potporu pripadnika temeljne i posebne policije, gotovo 500 ilegalnih migranata u autobuse koji su se potom pod pratnjom zaputili ka Sarajevu.

Ilegalni migranti u Tuzlu su počeli masovnije pristizati još od jeseni prošle godine, no gradske i županijske vlasti nisu im osigurale nikakve uvjete za boravak pa su oni uglavnom kampirali na otvorenome, najčešće u improviziranm šatorskom naselju kojega su podignuli na željezničkom kolodvoru.

Vlada Federacije BiH ranije je predlagala da se prihvatni centar podigne u napuštenoj vojarni izvan grada, no lokalne su vlasti to odbile, ali su se onda suočile s humanitarnim i sigurnosnim problemom jer su učestali izgredi povezani s migrantima.

U okolici Sarajeva dva su centra za privremeni prihvat migranata, a još tri su smještena u sjeverozapadnom dijelu zemlje kod Bihaća, Velike Kladuše i Cazina.

Procjena je sigurnosnih agencija kako u BiH tijekom zimskih mjeseci svakodnevno boravi između pet i šest i pol tisuća migranata koji čekaju priliku nastaviti put ka Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Fajlpz 11.03.2020.

    Goni sve kući

  • 11.03.2020.

    Državno tužiteljstvo u Ulmu podiglo je optužbe protiv petorice muškaraca optuženih za višestruko silovanje i umiješanosti u zločin koji je počinjen nad 14-godišnjom djevojčicom.     Navodi se da su osumnjičeni, u dobi između 14 i 26 godina, djevojčicu silovali deset puta u dva dana. Prema izjavi vlasti u srijedu, čin se dogodio na sljedeći način – grupa mladića je svoju žrtvu upoznala uvečer 31. listopada 2019. u centru Ulma. Tražitelji azila uvjerili su djevojčicu da ih odvede u smještaj u Illertal (okrug Alb-Donau). Na odredištu su djevojčici davali narkotike protiv njene volje. Tada je 16-godišnjak silovao svoju bespomoćnu žrtvu. Ostali su također počinili silovanje, svaki sami u sobi. U jednom je slučaju jedan od muškaraca držao djevojčicu kako bi dopustio drugom da je siluje. Sutradan je 14-godišnjakinja ponovno drogirana, rekao je tužitelj. Tijekom dana, 16-godišnjak je optužen da ju je ponovno silovao. Djevojčica je roditeljima i policiji ispričala zločine koji su joj se dogodili 31. listopada na Noć vještica. Jedan od optuženih priznao je djela. Ostali negiraju optužbu. Trojica osumnjičenih su iz Afganistana, Irana i Iraka. Imaju 16, 15 i 26 godina i nalaze se u pritvoru. Ostala dvojica, od 14 i 24 godine, na slobodi su

  • z,fz,id 11.03.2020.

    6zemalja eu-a prima m.migrante mi smo jedni od tih.dis vam vijesti o tome? Mažete oči ljudima s strahom i pri tome samo klikovi i zarada vam je važna,toliko ste licemjerni. Na stup srama s vama,samo dolazim vidit komentare i vidit kolko poštenih ljudi vas dislajkuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare