To je to što me zanima!

Veneciju je pogodio tornado, čupao stabla i uništio krovove

Najjače je pogođen otok Sant'Erasmo gdje je nekoliko kuća ostalo bez krova pa su ih vatrogasci prekrivali kako bi unutrašnjosti zaštitili od jake kiše. Uništeni su usjevi
Vidi originalni članak

Lagunu i otoke u zaljevu oko Venecije u utorak prije podne pogodio je tornado, javlja Reuters. Rijetka pojava na tom području uništila je drveće, izvrtala štandove i oštetila krovove nekoliko zgrada. Središte Venecije srećom je ostalo netaknuto. YouTube i talijanske medije preplavile su amaterske snimke tornada. 

Najjače je pogođen otok Sant'Erasmo gdje je nekoliko kuća ostalo bez krova pa su ih vatrogasci prekrivali kako bi unutrašnjosti zaštitili od jake kiše. Uništeni su i usjevi. Tornado je od područja Venecije krenuo prema sjeveroistoku u smjeru gradova Cavallino, Jesolo i Eraclea u kojima je također oštećeno nekoliko zgrada.

Kako piše Reuters, u Italiji su tornadi nad morem rijetka pojava, dok vjetar ovakve snage nije čest ni u dijelovima SAD-a u kojima su tornada češća. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • trollzor333 13.06.2012.

    mislim da to nije tornado nego pijavica.tornado nastaje samo na prostoru sjeverne amerike i to zbog mjesanja ogromnih zracnih masa koje prodiru sa sjevera i juga zbog nedostatka visokih planina.dok je venecija okruzena nekakvim uzvisinama,alpe nedaleko od nje i apenini ispod.prije desetak godina sam na nasem moru vidio iste takve pojave,i cuo mjestane kak su govorili da se radi o pijavicama.

  • JosipNedic 13.06.2012.

    Saaad će sve to da se svali na nas :D odmah i kraj svijeta :D

  • Samy_1 12.06.2012.

    Venecija nije daleko od nas.. ?????!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare