To je to što me zanima!

Veterana Ercega priveli u Srbu: 'Šatoraši su imali plinsku bocu'

Branitelj Zoran Erceg, koji se pobunio protiv prosvjeda pravaša u Srbu, priveden je poslijepodne u tom mjestu, a cijeli proces je snimio svojim mobitelom i objavio na Facebooku
Vidi originalni članak

Veteran Domovinskog rata Zoran Erceg na svojoj je Facebook stranici "Ja se vas ne bojim" objavio da je uhićen u Srbu gdje je otišao prosvjedovati protiv šatoraša Autohtone stranke prava koji su razapeli šator pored spomenika u Srbu. 

Sve je prenosio videom uživo na Facebooku, a na video snimci se vidi da su ga priveli pripadnici interventne policije. Upozorio je da je kod jednog šatora vidio plinsku bocu.

Erceg se zatim pobunio što mu se ograničava ne samo kretanje, nego i komunikacija, u trenutku kada mu je nepoznato zašto je priveden u postaju.

'Osjećam se jako nesigurno, priveden sam u stanicu bez ikakvog razloga' 

- Hrvatski ratni veterani, Domovina nas treba i nakon rata. Nedozvolimo nikome da u ime nas i u ime agresivne politike plaši građane Republike Hrvatske. Nedozvolimo niti jednoj političkoj opciji da na račun straha prikuplja sramotne predizborne političke bodove. Ako ostanemo pasivni, ako se JAVNO ne zalažemo za toleranciju, ljudska prava i demokraciju te za poštivanje Zakona i Ustava Republike Hrvatske onda obezvrijeđujemo naše sudjelovanje u Domovinskom ratu. Poručimo SVIM SILNICIMA zajedno: Dosta je, ja se vas ne bojim - napisao je Erceg jutros na Facebooku.

- Mislim da je policija preplašena i da nije u stanju kontrolirati situaciju. Čini mi se da su nesigurni, da ne znaju što moraju raditi i da nemaju jasne upute. Ako su već dozvolili boravak na javnoj površini, kao izgovor zbog javnog predavanja, onda policija isto tako treba omogućiti i drugoj strani i svim zainteresiranima da dođu na plato, da vidi što se događa i što je prava istina, što rade šatoraši, da vide kolika je količina pivskih i plinskih boca stoji tamo. Policija mora omogućiti ljudima da to vide, a ne da sprječava javnost da to vidi - rekao je Erceg za N1.

- Niti jednu jedinu riječ nisam progovorio. Iznimno kad sam došao, prišao sam šatorašima i pozdravio ih i zamolio za informaciju. Tad su dobili zapovijed predsjednika da se udalje i sakriju iza auta. Međutim, meni to nije bio problem, došao sam do njih i rekao im opet: Dobar dan, mogu i vas zamoliti za informaciju? Jedan mi je htio odgovoriti, ali njihov predsjednik im je zabranio i zapovijedio drugima da mi okrenu leđa. Nazvao je policiju i nakon toga policija je došla. Moram napomenuti da je policija, uključujući prvog temeljnog policajca koji mi je uzimao podatke, bio pristojan i korektan. Ne mogu osuđivati policiju zbog ovoga što rade, ali mi je žao. Mislim da oni nemaju upute i da ne znaju što smiju, a što ne smiju raditi - dodao je.

Šator je pomaknut nekoliko metara

Hina prenosi da šator koji je u Srbu pokraj spomenika ustanka naroda Like postavila Autohtona Hrvatska stranka prava nije u utorak popodne uklonjen, nego je samo pomaknut. Predsjednik te stranke Dražen Keleminec rekao je večeras za Hinu da ga je tijekom dana načelnik Policijske postaje Tomislav Ivandić pozvao na sastanak da mu prenese zahtjev Ravnateljstva policije da do 15 sati uklone šator, no oni su ga samo premjestili za nekoliko metara.

Keleminec je poručio Ravnateljstvu policije da ne pokušava silom ukloniti šator jer se, kako je rekao, "može upaliti šibica i stvoriti problemi koji nikome ne trebaju".   A HSP ne želi nemire i želi samo mir. Želimo na miru do 1. kolovoza u Srbu održati svoja predavanja o Domovinskom ratu u Hrvatskoj. Pozivamo MUP RH da se ne svrstava na stranu Milorada Pupovca, nego da bude neutralan uz poštovanje zakona, rekao je Keleminac i ustvrdio kako je dokaz svrstavanja "jučerašnji nalog da im se oduzmu hrvatski barjaci, ali se od te sulude ideje ipak odustalo".

Ocijenio  je da se "protiv obilježja s petokrakom zvijezdom, s kojom se ubijalo i razaralo po Hrvatskoj u Domovinskom ratu, ne rade prijave, već ih se štiti kao da ovo nije Hrvatska već Velika Srbija ili Jugoslavija".

U Policijskoj postaji Donjem Srbu dežurni policajac potvrdio je za Hinu da su tijekom dana na sastanku kod načelnika te postaje bili predstavnici A HSP-a i predstavnici lokalnoga Srpskoga narodnog vijeća te da je šator tijekom dana neznatno pomaknut i još je uz antifašistički spomenik ustanku naroda Like. Pritom je istaknuo da policija "održava red i mir i osigurava prijavljeni javni skup" te da tijekom dana i večeri, a ni proteklih dana nije bilo remećenja javnog reda i mira.

U Srbu se u srijedu 27. srpnja obilježava 75. godišnjica ustanka naroda Like

 

Idi na 24sata

Komentari 280

  • smat 14.07.2016.

    A da su turisti digli šator već bi bili protjerani iz zemlje a "ovima" policija ne smije ni primirisati u logor. Koja smo mi kukavićka nacija! Nismo nego za Balkan!!!

  • jozabroz 13.07.2016.

    zna se ko je taj erceg, za cije interese radi,,isto je radio,tj probao i sa satorom u savskoj,,jedino,zanimljivo,,nitko ne pise nista o tom "branitelju"..o njegovim "repovima" no ima sve na netu,moze se to uvjek procitat,,a srbima nikako jasno da su manjina koja treba postivat zakone drzave u kojoj zivi,tj,na njihovom slavlju nemoze bit osoba u jna uniformama,ne mogu se pjevat cetnicke borbene pjesme niti isticat nikakve petokrake,,ili cetnicko znakovlje,,no vidicemo kako ce se tu pokazat drug orepic i njegovi zaduzeni za to,,pricekajmo malo,,)))

  • ivozozo 13.07.2016.

    http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/36265-udruga-branitelja-dubrovnika-pozivamo-institucije-pravne-drzave-da-preispitaju-ratni-put-navodnog-branitelja-zorana-ercega 

Komentiraj...
Vidi sve komentare