To je to što me zanima!

'Vi ste pisanjem navukli na nas neopravdani bijes ljudi’

Nismo bešćutni: Sudac Vrhovnog suda Branko Brkić tvrdi da su sudili prema zakonu u slučaju oca silovatelja te da nisu samo nestručni birokrati
Vidi originalni članak

Sudac Branko Brkić bio je član vijeća koje je smanjilo kaznu ocu silovatelju s 12 na 7,5 godina. O tome smo pisali kao o skandaloznoj i šokantnoj odluci. On tvrdi kako to nije točno.
- Naše odluke etiketiraju se atributima 'suludo’, 'šokantno’ i 'skandalozno’ te ste nepotpunim i netočnim informacijama na nas suce Vrhovnog suda namjerno navukli neopravdan gnjev građana - vaših čitatelja, sugerirajući građanima da nas doživljavaju kao bešćutne i nestručne birokrate - piše sudac Brkić. Tvrdi da je kazna silovatelju u “granicama propisanim zakonom i prema svojoj visini adekvatna svim okolnostima koje utječu na visinu kazne”. Sudac Branko Brkić smatra kako atributi “suludo” i “skandal” imaju za cilj uvredu, a ne iznošenje sumnje u pravilnost odmjerene kazne.
- Vaše prave namjere pokazali ste u izdanju od 3. veljače 2010., gdje ste izdvojili samo moju sliku uz naslov: “Bi li tako sudili da je silovan netko njihov?”. Izdvajanje moje slike, iako sam samo jedan od petero članova vijeća, ima za cilj diskreditirati mene osobno, a posredno i Državno sudbeno vijeće - uvjeren je sudac Brkić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • SkullCrusher 26.02.2010.

    Ljepuskast sudac,a?A da njega neka mrcina mrkne pa da se ima zasto zalit?!?!

  • bogs 26.02.2010.

    Komentirala bi još da niste sigurno bezdušni kada je predmet vaš osobni interes, ili vašeg kolege. Mislim da ste tada posebno predani poslu, za razliku od slučaja kada na stolu imate predmet silovanja vama anonimnog djeteta koje vas ne zanima.

  • WebSuperman 26.02.2010.

    j...smo ježa kad su nam takvi likovi članovi ustavnog suda. treba jnega malo bocnut s guza pa da vidimo kako bi kažnjavao zločince. tenkre jedan bahati

Komentiraj...
Vidi sve komentare