To je to što me zanima!

VIDEO Danas se slavi Svjetski dan Afrike: Pogledajte kadrove iz siromašnih dijelova Zambije

Na današnji dan 1963. godine, 32 nezavisne afričke zemlje su u Adis Abebi jednoglasno izglasale rezoluciju Organizacije afričkog jedinstva, što je bio prvi korak povezivanja zemalja nakon dekolonizacije
Vidi originalni članak

Na Međunarodni dan Afrike fotoreporterka Emica Elveđi poslala je galeriju fotografija i video iz Lusake, glavnog grada Zambije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Emica je snimila jedan običan dan u životu stanovnika ove afričke zemlje u kojoj siromaštvo posebno pogađa najmlađe. Život u tropskoj Africi težak je zbog bijede, ali ljudi su sretni i raduju se malim stvarima. Upravo takve trenutke uhvatila naša fotoreporterka.

Danas je Dan Afrike

Na današnji dan 1963. godine, 32 nezavisne afričke zemlje su u Adis Abebi jednoglasno izglasale rezoluciju Organizacije afričkog jedinstva, što je bio prvi korak povezivanja zemalja nakon dekolonizacije.

HRVATI U ZAMBIJI U ŠOKU 'Izbezumljeni su od straha za svoju djecu, a mi svaki dan plačemo i gledamo slike unuka'

Dan Afrike je nacionalni praznik u svim zemljama potpisnicama i tom se prigodom obilježava neovisnost, zajedništvo, solidarnost i suradnja afričkih zemalja u postizanju kvalitetnijih uvjeta života i uklanjanju svih oblika kolonijalizma, kao i međunarodna suradnja i djelovanje u skladu s Poveljom UN-a i Deklaracijom o ljudskim pravima.

Desetljećima je Organizacija Afričkog Jedinstva imala bitnu ulogu u političkim zbivanjima na cijelom kontinentu, a 2002. transformirana je u Afričku uniju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare