To je to što me zanima!

VIDEO Požar na Hvaru je pod kontrolom, dvojicu su priveli

Požar je izbio oko 22:30, na teren su krenuli vatrogasci iz Hvara i Jelse, a tijekom noći stigla je pomoć iz Splita, Podstrane, Žrnovnice, Omiša i Dugog Rata. Požar je sad pod kontrolom
Vidi originalni članak

Na Hvaru se od jučer kasno navečer s požarom borilo preko 30 vatrogasaca.

Požar je sad pod kontrolom, a kako smo doznali od policije, dvoje je privedenih.

Pogledajte video: Požar na Hvaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Situacija je bila teška, požar koji je krenuo kod Starog Grada brzo se proširio. Dalmatinski portal piše kako se vatra proširila i do bivše streljane gdje su se aktivirali zaostali meci. 

Kontaktirali smo gradonačelnika Hvara. 

- S Hvara ne vidimo požar već samo dim, trenutno je cijelu kanal u dimu. Jutros sam obišao DVD i znam samo da je oko 6.30 sati stigao kanader. Gori na području Starog Grada ali detalje ne znam, samo da gori borovina. Tamo su bila tri DVD-a i sada se mijenjaju smjene. Ekipa je bila cijelu noć na terenu, ujutro sam dobio samo ove osnovne informacije a koliko je površine izgorjelo to se još ne zna - rekao nam je Rikardo Novak, gradonačelnik Grada Hvara.

Požar je izbio oko 22:30, na teren su krenuli vatrogasci iz Hvara i Jelse, a tijekom noći stigla je pomoć iz Splita, Podstrane, Žrnovnice, Omiša i Dugog Rata. 

- Nije prošlo tjedan dana od prijašnjeg požara i sad opet gori. Nemoguće da je planulo iz čista mira. Iza mene i moje obitelji je prava ne prospavana noć. Tko će spavat, a kraj tebe gori. Samo se nadam evo da će vatrogasci to što prije ugasit, a ovo što je došlo do streljane, što reći - rekao nam je Ivan koji živi u Starom Gradu.

Iz DVD-a Stari Grad su nam potvrdili da je od zore na terenu bio jedan kanader i da požar nije prijetio kućama.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • zelena mamba 19.08.2021.

    Sljedeće ljeto nove viletine .

  • Afganistanski Hrvat 19.08.2021.

    E da ste tu dvojicu na licu mjesta bacili u vatru, požari bi se smanjili za 99,9%.

  • Dubrava Texas 19.08.2021.

    zasto mi je komentar obrisan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare