To je to što me zanima!

Za promociju hrvatskog turizma iskoristili kadrove iz Norveške?

Upravo je za snimku koja je korištena u promotivnom videu Hrvatske turističke zajednice, za lokaciju navedena Norveška, a vlak se kreće na liniji Oslo-Bergen, kroz norveške šume i planine
Vidi originalni članak

Hrvatska turistička zajednica je prije devet dana objavila novi promotivni video u kojemu promovira Mjesec hrvatskog turizma.

Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica ovom akcijom kroz listopad građanima omogućuju da, kako navode na stranici HTZ-a, posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz brojne uštede.

DOBRA SEZONA HTZ: Turizam se približio trendovima iz predpanemdije s 95 posto noćenja iz 2019.

Iako reklamiraju dane hrvatskog turizma, čini se da u HTZ-u za promotivni video nisu koristili samo snimke iz Hrvatske. Kako javlja Dnevnik.hr, u dijelu promotivnog videa iskorištena je snimka iz norveške šume kroz koju prolazi vlak.

Naime, na samom kraju HTZ-ovog videa prikazan je vlak koji putuje kroz idiličan krajolik, zelenu šumu koja se proteže brdom, a kroz nju pruga kojom vozi vlak, dok je s lijeve strane idilična siva kuća u šumi te potočić. U videu je prikazana i mlada žena koja viri kroz prozor i, kako se čini, uživa.

Identičan krajolik

Identična snimka (osim dijela s mladom ženom) postoji na Shutterstocku, web stranici koji nudi fotografije i snimke. Upravo je za snimku koja je korištena u promotivnom videu Hrvatske turističke zajednice, za lokaciju navedena Norveška, a vlak se kreće na liniji Oslo-Bergen, kroz norveške šume i planine. U lijevom kutu stoji ista kuća i potočić. Snimku možete pogledati OVDJE.

PAST ĆE REKORD? HTZ objavio: Ova turistička godina iznimno je uspješna...

Na društvenim mrežama povela se rasprava i o tabli zračne luke koja je korištena u spotu. Sudionicima rasprave čini se da je tabla iz SAD-a jer Hrvatska nema takvih tabli kojima se označava zračna luka.

Čini se da je HTZ ipak igrao s bojama i kontrastom pa je tako snimka koju vidimo u promotivnom videu tamnija i zagasitija.

Pogledajte video HTZ-a:

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Glihx 07.10.2022.

    Pa teško bi tako snimili vlak kod nas kad svaki kasni, jednostavno - dron bi ostao bez baterije taman kad bi vlak naletio, pa bi zgledalo kao da granata pada na prugu xD

  • cvat 07.10.2022.

    ma gdje god zagrebeš namješteni natjećaji -javna nabava kriminal ! kršenje javnog natjećaja je kazneno djelo ali ovi banditi su stavili da im se mora dokazati da su imali koristi od kršenja - zna se da niko ništa nekrši namjerno - zar nije moglo ovako - " svako kršenje javnog natjećaja je kazneno djelo i smatra se da si je prekršitelj ostvario matrijalnu dobit sebi ili drugom " i dosta je izvješće državnog revizora ! smje smjeh ?????

  • ursuss 07.10.2022.

    ..još samo da ste stavili sliku Plenkošenka,Njonje i Bačića.. i svi dolaze u zemlju blagosranja....trošiti svoje ušteđevine,kupovati pizzu za 500 kn...

Komentiraj...
Vidi sve komentare