To je to što me zanima!

Pogledajte kako bujica odnosi most u Zagorju: 'Nije mogao izdržati toliku količinu vode'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Obilna kiša donijela je probleme i na sjeveru Hrvatske. Aktivirala su se klizišta i izazvala probleme u prometu. Vatrogasci kažu da kuće nisu poplavljene
Vidi originalni članak

Vodena bujica odnijela je improvizirani pješački most između Donje Stubice i Vukšinca. Most je svakako bio postavljen samo dok su radovi na obnovi u tijeku, nije mogao izdržati ovoliku količinu vode, kazali su vatrogasci DVD-a Donja Stubica. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Riječ je o privremenom drvenom mostu za pješake, a koji je privremeno rješenje jer se na toj lokaciji radi novi most.

Vatrogasci kažu da situacija na terenu trenutno nije ozbiljna. Kuće nisu ugrožene, ali kiša ondje i dalje pada. 

DIO HRVATSKE U CRVENOM DHMZ poslao važno upozorenje: Opasno vrijeme, zaštitite sebe i imovinu. Alarm za cijelu zemlju!

- Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija, trenutno je u redu. Nismo imali ozbiljnije intervencije. Za sad niti jedna kuća nije poplavljena - dodali su iz DVD-a. 

Kiša je poplavila i prometnicu u Gusakovcu. 

- Cesta je prohodna, nema više vode na tom dijelu. Ima malo niže na početku ravnice, jezero kod Horvatinčića i nešto malo vode preko ceste - napisao je jedan od mještana na objavu na Facebooku.

Prema informacijama iz tamošnje Županijske uprave za ceste zbog aktivacije novonastalog klizišta  Globočec u duljini od otprilike 50 metara cesta je zatvorena za promet svih vozila.

VELIKE KOLIČINE OBORINA Hrvatske vode upozoravaju građane: U srijedu stiže veliki vodni val Save iz Slovenije

Riječ je o županijskoj cesti Ž2221 između Marije Bistrice i Zagrebačke županije. Osiguran je i obilazni pravac za vozila do pet tona Gornje Orešje – Jertovec – Konjščina – Sušobreg – Poljanica Bistrička – Marija Bistrica i obratno.

Obilazni pravac za teretna vozila mase veće od pet tona ukupne mase je državna cesta D540, državna cesta D24 i državna cesta D29 na relaciji Bedenica – Konjščina – Zlatar Bistrica – Marija Bistrica.

Mještani na društvenim mrežama objavljuju fotografije i informacije s terena. Prema tim informacijama dio ceste koji povezuje Andraševca i Oroslavja je pod vodom i promet je trenutno u prekidu.

Pojedini dijelovi Krapine imaju problema u opskrbi s električnom energijom. Naime, zbog jakog vjetra srušeno je nekoliko stabala koja su prilikom pada potrgala električne vodove. Ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 32

  • uwaga 17.05.2023.

    To je k. a ne most

  • twisted81 17.05.2023.

    Most??? Te daske bi se vjerojatno sasule i da ja uriniram po njima.

  • lokal patriota 17.05.2023.

    O kakvom mostu vi pišete? Pa to je sklepana konstrukcija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare