To je to što me zanima!

VIDEO Opet ciljaju umjetnine: Klimatski prosvjednici gađali brašnom Warholov automobil

Prosvjednici su danas bacali brašno na sportski automobil kojeg je obojio američki umjetnik Any Warhol i koji je izložen u talijanskom financijskom središtu. Ovo je već treći put ovaj mjesec da su aktivisti ciljali umjetnine
Vidi originalni članak

Klimatski prosvjednici u Milanu su danas bacili brašno na sportski automobil koji je obojio američki umjetnik Andy Warhol i koji je izložen u talijanskom financijskom središtu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovo je treći put ovaj mjesec da su aktivisti iz grupe Ultima Generazione (Posljednja generacija) ciljali umjetničke izložbe.

Dana 4. studenoga prosvjednici su bacili juhu na Van Goghovu sliku u Rimu, a 15. studenoga bacili su crnu tekućinu na sliku Gustava Klimta u Beču.

Oba umjetnička djela imala su staklenu zaštitu te nisu oštećena.

IPAK NEOŠTEĆENA VIDEO Klimatski aktivisti crnom tekućinom zalili Klimtovu sliku

BMW je izgledao kao da je prekriven snježnim prahom nakon napada.

Warhol je automobil oslikao 1979. godine, iste godine kad je sudjelovao u 24-satnoj utrci Le Mans u Francuskoj, prije nego što je automobil završio u muzeju.

DRUGI NAJBOGATIJI ČOVJEK Bezos otkrio kako će pokloniti većinu svog bogatstva za borbu protiv klimatskih promjena

Visokoprofilne akcije skupine Ultima Generazione u svrhu poduzimanja strožih mjera u borbi s globalnim zatopljenjem poklopile su se s klimatskim pregovorima u Egiptu.

Klimatska konferencija COP27 trebala bi završiti danas, no očekuje se da će potrajati duže jer se delegati iz gotovo 200 zemalja ne uspijevaju dogovoriti o tome kako dalje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Piver 19.11.2022.

    Zatvorit da ne vide sunca. To je nesto na razini mozga onih terorista kaj su rusili stoljetne hramove bagerima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare