To je to što me zanima!

VIDEO Opet odgođeno suđenje hrvatskim pilotima u Beogradu

Odvjetnik dodijeljen hrvatskom pilotu po službenoj dužnosti Aleksandar Olenik komentirao je ponovnu odgodu suđenja u Beogradu
Vidi originalni članak

Ponovno je odgođeno suđenje četvorici hrvatskih vojnih pilota u Beogradu koje optužnica tereti za navodni ratni zločin počinjen u kolovozu 1995. godine. Hrvatska to suđenje ne priznaje.

Odvjetnik dodijeljen hrvatskom pilotu po službenoj dužnosti Aleksandar Olenik komentirao je odgodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suđenje četvorici hrvatskih pilota optuženih za navodni ratni zločin počinjen na Petrovačkoj cesti u kolovozu 1995., a koje je trebalo početi danas, ipak je odgođeno. Kako navode, nema elemenata da donesu odluku da im se sudi u odsutnosti.

Predsjednik sudskog vijeća Vladimir Duruz otkrio je da je suđenje odgođeno do daljnjeg dok se ne tvrdi "autentičnost priopćenja Ministarstva pravosuđa Hrvatske", u kojem stoji da neće postupati po molbi Srbije.

HRVATSKA NE PRIZNAJE SUĐENJE U Beogradu počinje suđenje hrvatskim pilotima: Srbija ih tereti za navodni ratni zločin

Podsjetimo, srpsko tužiteljstvo za ratne zločine optužilo je pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimira Mikca (67) iz Ptuja, Zdenka Radulja (69) iz Osijeka, Željka Jelenića (69) iz Pule i Danijela Borovića (64) iz Varaždina da su u kolovozu 1995. raketirali kolonu izbjeglica na Petrovačkoj cesti u BiH. Hrvatska osporava srbijanskom pravosuđu nadležnost, pa i pravo na pokretanje postupka između ostalog i zbog toga što je te događaje već istražio sud u Haagu.

- Ne očekujem pošteno suđenje, niti ga priznajemo. Mi ćemo zaštititi naše pilote. Kao što smo govorili ovdje, se radi o političkoj odluci. Srbija ima svojih problema i zato je pokrenula taj proces - poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, prenosi HRT.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • i.hun 26.12.2022.

    Kada će početi suđenje pilotima koji su raketirali vukovarsku bolnicu?

  • Maxitron 26.12.2022.

    Nisam pravnik no ipak me zanima jedna stvar,.Ima li iko u Hrvatskoj ko bi podignul tužbu protiv svih četnika ,od vrha države na dole, koji slobodno šeću svijetom ili su previše zaposleni pljuvanjem po hrvatskom predsjedniku pa nemaju vremena za to.?????? Bilo bi mi jaaako drago kad bi dobila odgovor od recimo ,božinoviča ili face iz kafilerije i tak redom.

  • mrTrobec 26.12.2022.

    Tako je to na Balkanu kada ima kofa nema govana, kada ima govana nema kofa, kada ima i kofa i govana onda je neradan dan i tako godinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare