To je to što me zanima!

VIDEO Požar kod aerodroma u Puli, gase ga tri kanadera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac javlja kako su aktivna tri požara, a gašenje otežava bura. Na intervencijama je 80 vatrogasaca s tridesetak vozila
Vidi originalni članak

Na području Istre izbila su tri požara u blizini Pule, potvrdili su nam iz JVP-a Pula nakon dojave čitatelja. Najozbiljnijim čini se onaj kod Muntića u blizini pulskog aerodroma, a na intervenciju su pozvani i kanaderi.

POGLEDAJTE VIDEO: Požari u Istri

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice javljaju kako je požar kod Muntića požar otvorenog prostora prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice.

- Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca sa 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta.

Požar između Zračne luke Pula i mjesta Muntić izbio je u subotu oko 12 sati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave Istarske javljaju da su dojavu o požaru zaprimili u 11.59 sati, a zbog požara od 12.35 sati zatvorena je za promet cesta od Zračne luke Pula prema Valturi.

- Zasad nema informacija da su ugroženi ljudi i imovina - kratko je kazala Suzana Sokač iz PU Istarske. 

Zapovjednik pulskih vatrogasaca Ivica Rojnić kratko je kazao da je zasad požar pod kontrolom.

- Opožareno je oko 17 hektara površine. Na terenu je 20 vatrogasaca i pripadnika DVD-a Pule, Medulina i Ližnjana. Na tom području ima vikendica i kamp kućica, no zasad je sve pod kontrolom. Stižu nam upomoć i zračne snage - rekao je ranije zapovjednik Rojnić. 

- Trenutno troje kanadera gasi požar kod Barbarige - javlja čitatelj koji ih je snimio.

Požar kod Peroja lokaliziran je u 14,45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila JVP Pule te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin. Trenutno se vrši dogašivanje, a opožarena površina je oko dva hektara.

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Kytomlato 15.08.2022.

    Sad ne lete

  • deda123 14.08.2022.

    a gori i na Telašici.. kornati

  • ping-pong 14.08.2022.

    Dok ovo pisem cca 30 metara iznad krova nadlijecu dva kanadera. Pune vodu na Punta Siki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare