To je to što me zanima!

VIDEO Radnik Mlinara nogama pritiskao kruh: 'Svakodnevno se odvozi, nije namijenjen za jelo'

Želimo dodatno i nedvosmisleno naglasiti da se radi o neprodanom kruhu s tržišta, koji je jednodnevan proizvod te se svakodnevno odvozi i nije namijenjen daljnjoj konzumaciji, priopćili su
Vidi originalni članak

Incident u pekarskoj kompaniji Mlinar izazvao je zgražanje nakon što je radnik uhvaćen na snimci kako stoji na kruhu koji se nalazi u košari u kamionu, gnječeći ga nogama.

Video se proširio društvenim mrežama. Mnogi su ga dijelili uz govor mržnje prema stranim radnicima.

Na videu se jasno vidi kako radnik nogama pritiska kruh, izgleda da ga ravna ili prilagođava kako bi mogao postaviti drugu košaru s kruhom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oglasio se i Mlinar

Poslali smo upit Mlinaru, a odgovor prenosimo u cijelosti.

"Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem zaposlenik Mlinara nogama pritišće stari kruh. Želimo dodatno i nedvosmisleno naglasiti da se radi o neprodanom kruhu s tržišta, koji je jednodnevan proizvod te se svakodnevno odvozi i nije namijenjen daljnjoj konzumaciji.

U TRI ĆOŠKA Strani radnici pomažu ekonomiji bez da otimaju radna mjesta

Kruh iz povrata se odvozi u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije te nikako nije namijenjen za daljnju upotrebu u ljudskoj prehrani. Sirovina se ne koristi ni za ljudsku ni za stočnu hranu, već isključivo za biomasu koja se koristi za proizvodnju električne energije.

Unatoč svemu, zaposlenik čiji je postupak snimljen u objavljenom videu je upozoren, s obzirom na to da je mimo pisanih procedura pokušao ubrzati proces prikupljanja kruha iz povrata koji se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije.

ISPLATA ZA 552 RADNIKA Radnici Dalmacijavina nakon 11 godina dočekali pravdu, Vlada će im isplatiti 8,6 milijuna eura

Naglašavamo da svi zaposlenici Mlinara prolaze obuke na radnom mjestu te grupne obuke o sigurnosti hrane i higijenskom minimumu (na hrvatskom ili engleskom jeziku). Sigurnost, kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupca su nam na prvom mjestu, a uz to smo nositelji smo međunarodno priznatih certifikata za sigurnost hrane (HACCAP te IFS), čije se kritične točke redovito nadgledaju i kontroliraju internim i eksternim auditima - rekli su nam.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Nemaš bolivit 04.12.2023.

    Logično je da se uprava brani da je to sirovina za tobože proizvodnju el.energije,al mislim ako malo bolje pogledate da je to kruh i pecivo koje odlazi u preradu mrvica.Nepalci i Filipinci im ne peru ruke posle wc-a a sada nam gaze kruh valjda da mrvice imaju poseban okus i štih jer samo takve možete kupiti kod njih.Svima onima koji vjeruju izjavi uprave Želim dobar tek !Definitivno više ne kupujem njihove proizvode.

  • 04.12.2023.

    Kod njih kuhaju i peku na ulicama punih muha i miševa i štakora !

  • 03.12.2023.

    Kupujmo domaće 🤣🤣🤣🤣 .Znači, kurčina 🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare